Rukomet uživo: Čehinje u prednosti

Izvor: RTS, 08.Dec.2012, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukomet uživo: Čehinje u prednosti

Srbija - Češka 22:21 (drugo poluvreme). Srpske dame su izborile plasman u glavnu fazu, sada sledi borba za što bolji plasman na Evropskom prvenstvu. Prva prepreka na tom putu je selekcija Češke, sa kojom će naše rukometašice odmeriti snage od 20.15 uz direktan prenos na našem Drugom programu. Internet-portal RTS-a uživo prati kretanje rezultata. Još jedna pobeda Norveške, slavlje Francuskinja.

20.53 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - Srbija gubi na poluvremenu od Češke 12:15. Danska vodi protiv Makedonije 17:13.  

20.15 - U Kombank areni u Beogradu počeo duel Srbije i Češke. U Nišu krenuo meč između Danske i Makedonije.   

19.40 - Francuska izašla kao pobednik iz duela sa Švedskom 24:17. Posle velike borbe Norvežanke u neizvesnoj završnici savladale Ukrajinu 18:17. Gol odluke postigla je Lin Jorum Suland 44 sekunde pre kraja.

18.50 - Ukrajina vodi na poluvremenu protiv Noveške 11:8, Francuskinje protiv Švedske 13:8. 

18.15 - U Beogradu počeo meč Norveška - Ukrajina, u Nišu duel B grupe Švedska - Francuska.

Glavni cilj je ostvaren, plasman u drugu rundu takmičenja. Našu reprezentaciju sada čeka duel sa Češkom, od koga zavisi sa koliko će bodova startovati u glavnoj fazi takmičenja.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković istakao je da njegove izabranice očekuje težak meč protiv Češke.

Srbija bi u slučaju pobede sa dva boda ušla u drugi krug takmičenja i sa mnogo većim šansama dočekala ukrštanje sa grupom B iz Niša.

Očekujem tešku utakmicu protiv Češke. Nisam iznenađen njihovim dobrim partijama, tokom priprema su pobedili Nemačku na gostovanju. Igraju dobro, koriste svaku priliku koja im se ukaže, a to su dokazale juče kada su kaznile opuštanje Norvežanki. Na šampionatu nema lakih protivnika i svako svakog može da pobedi, rekao je Bošković tokom druženja sa novinarima u Kovilovu.

Rukometašice Norveške pobedile su večeras u Beogradskoj areni selekciju Ukrajine sa 18:17 (8:11) u utakmici trećeg kola A grupe na Evropskom prvenstvu.

Najefikasnija u norveškom timu bila je Lin Jorum Suland sa šest pogodaka, od kojih je poslednji postigla 44 sekunde pre kraja i on je odlučio pobednika.

Norvežanke, kojima je to bila treća pobeda, tako će u drugu fazu EP preneti maksimalna četiri boda. U drugom večerašnjem meču ove grupe od 20.15 sastaju se Srbija i Češka.

U prvoj današnoj utakmici B grupe selekcija Francuske je u Nišu pobedila Švedsku sa 24:17 (13:8). Francuska, Švedska i Danska će iz ove grupe otići u drugu fazu u kojoj se ukrštaju sa timovima iz A grupe.

GRUPA A:

Norveška - Ukrajina 18:17


Srbija - Češka 20.15

GRUPA B:

Švedska - Francuska 17:24

Makedonija - Danska 20.15

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poluvreme: Čehinje u prednosti nad srpskim rukometašicama (12:15)

Izvor: Blic, 08.Dec.2012

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igra u Beogradu utakmicu 3. kola grupe A protiv selekcije Češke. Gošće vode na poluvremenu sa 15:12...Uskoro opširnije....Povezane vesti: Bošković: Neće biti nimalo lako protiv Češke Tomašević: Možemo još mnogo bolje, mnogo bi nam značila pobeda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.