Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2021, 21:30

Rojs ne ide na Evropsko prvenstvo, vraća se Humels

Dosta je zanimljiva situacija kod Pancera pred ovo veliko takmičenje

Marko Rojs neće igrati na Evropskom prvenstvu. Kako je sam fudbaler objavio, napravio je takav dogovor sa selektorom Joakimom Levom.

Posle povrede Mark Andre ter Štegena, Joakim Lev je ostao i bez Marka Rojsa. Ovaj 31-godišnji fudbaler Borusije Dortmund je razgovarao sa Levom i doneo odluku da ne ide na prvenstvo Starog kontinenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Razlog je: želi da odmori.

Ovo sve zatvara gorak ukus za Rojsa u reprezentaciji. Nije igrao na Evropskom 2016. zbog povrede, kao što nije igrao ni na Svetskom prvenstvu 2014. godine kada se povredio na poslednjem pripremnom meču. Tako da je kao navijač pratio osvajanje titule u Brazilu. Igrao je u Rusiji, ali tada Manšaft nije dobro prošao.

"Posle komplikovane, iscrpljujuće i, hvala Bogu, uspešne sezone, odlučio sam, zajedno sa selektorom, da ne idem na Evropsko prvenstvo. Ova odluka je veoma teška za mene jer sam uvek bio pun ponosa kada igram za reprezentaciju. Doneo sam odluku da pružim šansu telu da se odmori. Želim Jogiju sve najbolje na Evropskom prvenstvu i kao navijač ću držati fige", napisao je Kros.

Ako neće biti Rojsa, sve su šanse da će se pojaviti Mats Humels i Tomas Miler.

Lev će u sredu objaviti spisak od 26 igrača.

Zanimljivo je da će Miler i Humels obeležiti povratak u reprezentaciju, a da ih je upravo Lev odstranio iz iste 2018. godine. To pokazuje da u reprezentaciji Nemačke nema zle krvi, te da Lev želi da vodi na prvenstvo najbolje što ima. A Humels i Miler očigledno trenutnom formom zaslužuju poziv.

Nemci će 15. juna igrati protiv Francuske, četiri dana kasnije protiv Portugalije, a 23. juna u Minhenu protiv Mađarske.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.