Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret Orlića u Irskoj za nadu pred rasplet

Mlada reprezentacija Srbije ostvarila je važnu pobjedu u borbi za plej-of kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Srbija je na gostovanju Republici Irskoj slavila poslije preokreta rezultatom 3:1 i zadržala nadu da se u krajnoj računici nađe među četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

’Orlići’ imaju šansu i da direktno odu na EURO, ali im je za to u posljednjem kolu neophodan trijumf nad Slovenijom i poraz Italije od Litvanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u gostima.

Tada bi dvije prvoplasirane selekcije imale po 23 osvojena boda, a s ozbirom na to da su oba meča Srbije i Italije završena 1:1, odlučivala bi gol razlika, gdje izabranici Tomislava Sivića trenutno imaju prednost.

Duel u Vaterfordu imao je dva različita poluvremena – prvo u kojoj nije bilo previše sadržajnih trenutaka osim dvije šanse Iraca i drugo, u kojem je viđena velika inicijativa naših igrača i preokret. Početkom drugog dijela igre Dufus je doveo Irce u prednost, da bi ulazak Nemanje Mihajlovića umjesto Aleksandra Čavrića promenio tok susreta.

Kapiten Uroš Đurđević se propisno ispromašivao, u 62. minutu je bio neprecizan sa bijele tačke, ali je dva minuta kasnije Mihajlović iskoristio asistenciju Živkovića za izjednačenje. To je dodatno podigno naše igrače koji su već u 67. minutu došli do preokreta, ovoga puta preko Gaćinovića.

Mihajlović je u samom finišu susreta asistirao bivšem klupskom kolegi Saši Lukiću, koji je pogodio konačnih 3:1 i zapečatio sudbinu Iraca.

Na razvoj situacije u drugoj grupi kvalifikacija znatno je uticao i poraz Slovenije u Litvaniji, pa su Slovenci ispali iz borbe za dalji plasman.

(B92)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.