Poraz Srbije u Danskoj za oproštaj od EP

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jun.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Srbije u Danskoj za oproštaj od EP

KOPENHAGEN - Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras u Kopenhagenu od selekcije Danske sa 2:0 (1:0) u petom kolu I grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Danci su slavili golovima Jusufa Poulsena u 13. i Jakoba Poulsena u 87. minutu, koji su Srbiju praktično ostavili bez šansi za plasman na šampionat u Francuskoj i sa samo jednim bodom.

Fudbaleri Srbije ponovili su partije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz dosadašnjeg toka kvalifikacija; ponovo je realizacija zatajila i skoro sigurno propustiće i treće veliko takmičenje u nizu, a čak četvrti vezani šampionat Evrope.

Danci su došli u vođstvo već u 13. minutu kada je Bentner poslije duge lopte iz odbrane lucidno spustio Poulsenu, koji je sa oko 20 metara pogodio sam ugao gola Srbije.

Ekipa Radovana Ćurčića poslije primljenog gola, osim jednog pokušaja Tošića, nije uspjela da uspostavi kontrolu, što su domaći fudbaleri pokušali da iskoriste i riješe meč već u prvih 45 minuta.

Matija Nastasić je nesmotreno u svom kaznenom prostoru startovao na vezistu Bajerna Pjera Emila Hojberga, a sudija Bjorn Kujpers je pokazao na penal. Ipak, Stojković je odbranio udarac kapitenu Danijelu Ageru i ostavio Srbiju u igri.

Start drugog dijela igre donio je inicijativu "Orlova". Krenuli su veoma napadački, ali sreća nije bila saveznik pošto je Mitrović poslije centrašuta glavom iz peterca pogodio prečku, uz pomoć Šmajhela.

Sin proslavljenog golmana Mančester Junajteda Petera Šmajhela bio je centralna figura duela, a ubrzo je sjajno reagovao poslije šuta Adema Lajića.

Još jednu odličnu priliku Mitrović je propustio u 69. minutu. Raspoloženi Marković je uputio idealan centaršut, ali je napadač Anderlehta glavom gađao preko gola.

Poslije toga fudbaleri Srbije nisu uspjeli ozbiljnije da priprijete, a Danska je u finišu preko rezerviste Poulsena postavila konačan rezultat meča.

Srbija u narednom meču kvalifikacija dočekuje reprezentaciju Jermenije 4. septembra.

Danska - Srbija 2:0 (Ju. Poulsen 13, Ja. Poulsen 87)

Jermenija - Portugal 2:3 (Pizeli 14, Mkojan 72. - Ronaldo 29. penal, 55, 58)

Tabela: Portugal 12, Danska 10, Albanija 7, Srbija 1, Jermenija 1.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.