Počinju kvalifikacije za Eurobasket 2017

Izvor: Mondo, 31.Avg.2016, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju kvalifikacije za Eurobasket 2017

Ovako će izgledati borba 27 reprezentacija za plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

Foto: MN Press

Srpski reprezentativci su na zasluženim odmorima ili na pripremama s klubovima, dok 27 evro-selekcija od srede kreće u bitku za plasman na sledeće Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije za Eurobasket 2017 (Rumunija, Finska, Izrael i Turska) počinju večeras, a u njima će biti podeljeno 11 preostalih karata za mesto među najboljim kontinentalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << selekcija.

Podsetimo, Srbija je svoju "vizu" obezbedila samim plasmanom na Olimpijske igre, gde je osvojila srebrnu medalju.

Naša reprezentacija jedna je od 13 poznatih učesnika, uz četiri domaće selekcije, još četiri učesnika Igara (Hrvatska, Francuska, Litvanija i Španija), kao i preostala četiri učesnika olimpijskih kvalifikacija (Češka, Grčka, Italija i Letonija).

Preostalih 27 reprezentacija podeljeno je u sedam grupa, među kojima je šest grupa sačinjeno od po četiri tima, a jedna od tri. Ekipe će igrati svaka protiv svake, a termini će biti - sreda i subota između 31. avgusta i 17. septembra.

Grupa A: Belgija, Island, Švajcarska, Kipar

Grupa B: Nemačka, Holandija, Austrija, Danska

Grupa C: Rusija, Bosna i Hercegovina, Švedska

Grupa D: Poljska, Estonija, Belorusija, Portugal

Grupa E: Slovenija, Ukrajina, Bugarska, tzv. Kosovo

Grupa F: Gruzija, Crna Gora, Slovačka, Albanija

Grupa G: Makedonija, Mađarska, Velika Britanija, Luksemburg
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.