Pešić: Prioritet je plasman na Evropsko prvenstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 21:24

Pešić: Prioritet je plasman na Evropsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu.

Trener košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas na okupljanju ekipe pred mečeve protiv Finske i Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, da je prioritet plasman na šampionat sledeće godine, kao i da će kroz te dve utakmice videti na koga od igrača može da računa za Olimpijske igre. Srbija u petak igra protiv Finske u Beogradu, a u ponedeljak protiv Gruzije u Tbilisiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U Grupi G je još i Danska. Pošto je Finska jedan od domaćina Evrobasketa, plasman na kontinentalni šampionat obezbediće dve najbolje plasirane selekcije ne računajući reprezentaciju sa severa Evrope.

 - Ovo je naše prvo okupljanje posle SP u Manili, verovatno i poslednje do Olimpijskih igara. Prioriteti su najvažniji, znamo zašto smo se skupili, to je EP 2025, ali naravno da uvek tamo negde stoji zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema za OI i da vidimo šta možemo od ovog okupljanja i kroz ove dve utakmice da dobijemo za Olimpijske igre - rekao je Pešić.

Naveo je da su Finska i Gruzija dve različite ekipe, sa dva različita stila.

 - Finci su napravili veliki napredak i kroz struku i kroz igrače.    Uvek je drugačiji osećaj svih ekipa, ali i reprezentativni. Moramo da radimo na odbrani od tranzicije, Gruzija je drugačija ekipa, sa Šengelijom i ovim iz Tenerifea Šermadinijem, dobili su novog stranca, novog selektora, našeg Aleksandra Džikića, igraju "insajd košarku - rekao je Pešić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.