Orlovi sa Luksemburgom, čeka se kiks Portugala

Izvor: B92, 14.Nov.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" sa Luksemburgom, čeka se kiks Portugala

Fudbalska reprezentacija Srbije privodi kraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića matematički su i dalje u igri, a da bi se plasirali na završni turnir potrebni su im trijumfi u poslednje dve utakmice, uz jedan kiks Portugala.

Prvi meč je onaj sa Luksemburgom, koji će se igrati na stadionu "Rajko Mitić" u četvrtak od 20.45, uz prisustvo dece do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 14 godina, zbog kazne koja je izrečena našem Savezu.

Selektor Tumbaković ističe da ekipa spremno dočekuje novi duel sa selekcijom koju je savladala u septembru sa 3:1.

"Spremamo se za Luksemburg kao da je to jedina utakmica u ovom ciklusu. Tako spremam ekipu. Kada se to završi imaćemo sasvim dovoljno vremena da se spremimo i za utakmicu koja je u nedelju. Igramo za reprezentaciju svoje države i moramo na svakoj utakmici da razmišljamo o pobedi. Verujem da moramo da iniciramo nešto što može da probudi nadu. Svaki rezultat bez našeg rezultata nema težinu. Hajde da završimo Luksemburg i onda ćemo da se motivišemo da završimo i drugu utakmicu, a sve ostalo je bonus“, rekao je Tumbaković.

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović nalazi se u dobroj formi, a u prethodnom meču sa Luksemburgom u strelce se upisivao dva puta.

„Čeka nas utakmica protiv ekipe o kojoj sve znamo, nema iznenadjenja. Namučili su nas u prvoj utakmici, kada smo sva sreća dali golove na vreme. Sada nas ponovo čeka veoma teška utakmica, koju moramo da dobijemo. Moramo da pobedimo ako hoćemo nečemu da se nadamo. Moramo da uzmemo tri boda na bilo koji način“, rekao je Mitrović.

"Orlovi" će "osluškivati" i rezultat iz Portugala, koji dočekuje Litvaniju. Ipak, čini se da je kiks aktuelnog šampiona Evrope za nijasnu verovatniji u poslednjem kolu, kada ekipa Fernanda Santoša gostuje upravo Luksemburgu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija BiH večeras u Zenici dočekuje veliku Italiju

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2019, 08:51

​Fudbalska reprezentacija BiH večeras igra posljednji domaći susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv selekcije Italije. Iako su ostala još dva kola, može se reći da su iza bh. fudbalera još jedne jako loše kvalifikacije, kroz koje nisu uspjeli da viziraju kartu za...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.