Orlići sedmi na EP

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 15:35

"Orlići" sedmi na EP

Muška U16 reprezentacija Srbije zauzela je sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Skoplju, posle pobede nad Grčkom 71:60.

Grci su nešto bolje počeli, poveli su 6:0, imali i 10:3, ali to nije pokolebalo naš tim koji je polako počeo da hvata ritam.

Iako je potrajalo dok Orlići i nisu sasvim okrenuli rezultat – desilo to u 15. minutu, posle dva slobodna bacanja Vuka Zelića za 21:23 – bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je očigledno da postaju sigurniji i da polako podižu samopouzdanje.

Usledio je period igre u kome je tim trenera Miloša Iskova-Kovačevića diktirao ritam, vodio i do pet razlike.

Grčka je odgovorila na trenutak, međutim već u drugoj polovini trećeg perioda Srbija je ponovo počela da pravi razliku, da bi početkom četvrte četvrtine, poenima Darisa Sijarića naš tim prvi put poveo i dvocifenom razlikom – 56:46.

Ispostavilo se da su to bili trenuci u kojima su Orlići definitivno slomili rivala i trasirali sebi put do pobede i sedmog mesta na Šampionatu u Skoplju.

Najefikasniji u našem timu bio je Daris Sijarić sa 23 poena, uz 13 skokova. Dabl-dabl je upisao i Ognjen Srzentić – 10 poena uz 13 skokova, a imao je i 5 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mladi košarkaši Srbije osvojili sedmo mesto na EP za igrače do 16 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2023

 Muška košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je sedmo mesto na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina, koje se održava u Skoplju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.