Nije bitna boja dresa  bitno da je grb tu

Izvor: B92, 12.Jan.2020, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije bitna boja dresa " bitno da je grb tu"

Strelac poslednjeg gola za Crnu Goru u pobedi nad Srbijom (22:21) Mirko Radović prokomentarisao je dresove u kojima su nastupili na Evropskom prvenstvu.

Iako su protiv Hrvatske nastupili u crnim, Crnogorci su protiv Srbije izašli u zelenim dresovima, koji su im na kraju doneli sreću.

Nakon 15 poraza i jednog remija u prethodnih 16 utakmica, Crna Gora je zabeležila prvu pobedu na evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstvima u svojoj istoriji.

"Nama je svaki momenat važan, nije jedan bio ključan. Svi smo dali doprinos, to nas čini dobrim, odličnim... Ginemo za svaku loptu, kao prava braća, i ginemo za ovaj dres, što je najvažnije. Prvi put smo igrali u zelenim dresovima, posrećio nam se, ali nije bitna boja – bitno je da je grb tu. Pokazali smo kako se neko bori za svoju državu, mi smo primer za to. Uvek se trudimo da predstavimo Crnu Goru na pravi način", rekao je Radović.

Zeleni dresovi su podsećanje na Komitski pokret iz 1918. godine koji je na čelu s generalom Krstom Popovićem Božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

Crna Gora je ovim pobedom ostala u igri za drugu fazu, dok je Srbija eliminisana sa EURO 2020.



"Čestitke Srbiji, momci su se zaista sjajno borili. Pobedili smo, sada da se malo odmorimo i da se okrenemo Bjelorusiji"
, zaključio je Radović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.