Mladi Rumuni držali lekciju Hrvatima

Izvor: Mondo, 18.Jun.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi Rumuni držali lekciju Hrvatima

U duelu naših komšija na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji i San Marinu, Rumunija bolja od Hrvatske.

Posle Srbije, koja je u ponedeljak mimo očekivanja doživela lagan poraz od Austrije (2:0) na otvaranju Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije, neuspešan start u borbi za olimpijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vizu imala je i selekcija Hrvatske.

Počelo je baš loše - Srbija nadigrana u Trstu!

"Kockice" su se posele 14 godina pojavile na završnom turniru, a početak takmičenja u Grupi C prošao je neslavno – porazom od Rumunije 4:1 (2:1).

Delovalo je da će Hrvatska doživeti katastrofu, jer je već u 14. minutu gubila 2:0. Prezimenjaci znatno starijih kolega, Georgi Puškaš i Janis Hadži, sin rumunske fudbalske legende Georgija, uspeli su golovima u 11. i 14. minutu da obezbede, ispostaviće se, kapitalnu prednost.

Puškaš je gol postigao iz penala.

Prvotimac CSKA iz Moskve Nikola Vlašić uspeo je vrlo brzo da smanji prednost Rumuna, ali je njegov pogodak iz 18. minuta bilo sve konkretno urađeno od Hrvata.

Doduše, i jedni i drugi imali su nekoliko odličnih prilika i dok su "kockasti" svoje propustili, pobedu Rumunije overio je Tudor Baluta u 66. minutu, a tačku na "i" stavio Adrijan Petre u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

U Grupi C večeras se sastaju još Engleska i Francuska.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.