Ljubitelji sporta – svetski putnici

Izvor: RTS, 08.Mar.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubitelji sporta – svetski putnici

Nakon evropskog prvenstva u rukometu statistika pokazuje da su u prvom ovogodišnjem mesecu Beograd posetile 33 hiljade turista, što je za trećinu više nego u istom mesecu prošle godine.

Manifestacije, sportske, muzičke, kulturne, privlače turiste. Evropsko prvenstvo u rukometu bilo je prvorazredni sportski događaj koji je u našu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemlju, pored sportista, članova delegacija i novinara, doveo i mnogo navijača. O njihovom smeštaju brinula je zvanična agencija šampionata.

Saša Zarić, iz agencije "Ponte", kaže da je ovo prvenstvo ocenjeno kao jedno od najvećih i najbolje organizovanih prvenstava do sada.

"Značajno je to što je u sva četiri grada sve funkcionisalo u najboljem redu a tome su mnogo doprinele i lokalane turističke organizacije u tim gradovima", objašnjava Zarić.

Sportisti su svetski putnici ali nažalost, nemaju dovoljno vremena za turističke obilaske.

Prema rečima Jelene Mozetić, iz agencije Ponte, raspored sportista je vrlo striktan, imaju puno obaveza da bi dostigli vrhunske rezultate, ali se ipak izdvojilo malo vremena za poneko panoramsko razgledanje grada, a

"Što se tiče delegacija organizovali smo im posetu Viminacijumu pred kraj prvenstva", ističe Mozetićeva.

Od stranih turista se zaradi, ali to svakako nije jedina i najvažnija korist.

Kako objašnjava Ivana Vučelić, iz Turističke organizacije Beograda, velika korist je preporuka koju oni odnesu kući, preporuka koju daju svojim prijateljima.

"Oni se zahvaljujući tome vraćaju drugi put sa svojim prijateljima, odnosno zahvaljujući imidžu koji se na taj način stvara.

Nema podataka o tome koliko smo kao zemlja zaradili od Evropskog prvenstva u rukometu. Na osnovu iskustava o tome koliko u vanpansionu stranci dnevno troše u Beogradu, turisti koji su u našu prestonicu došli zbog rukometa, samo za džeparac potrošili su oko pet miliona evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.