Lalatović: Ne treba se opterećivati medaljom

Izvor: RTS, 01.Jun.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Ne treba se opterećivati medaljom

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a selektor Nenad Lalatović je kazao da ne želi da opterećuje igrače osvajanjem medalje, kao i da je najvažnije da se prođe grupa.


"Ne želim da opterećujem igrače zlatnom medaljom ili bilo kojom drugom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najbitnije je da se prođe grupa i najbitnija prva utakmica protiv Portugala. Treba biti realan i spustiti loptu i do prvenstva raditi u miru", rekao je Lalatović novinarima na stadionu Zemuna.
Mlada reprezentacija Srbije će igrati u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a rivali će joj biti Portugal (17. juna), Makedonija (20. juna) i Španija (23. juna).
"Napravili smo jako dobru analizu. Mi smo u najtežoj grupi. Selekcija Portugala nije izgubila dve i po godine, pokazali su da su sjajna ekipa, onda Makedonija koja je eliminisala Francusku i tu su pokazali kvalitet i da niko ne sme da ih potceni, a o Španiji ne treba trošiti reči. Ali, koliko oni imaju dobre igrače, imamo i mi. Ne bojimo se nikoga, u timu imamo bivše evropske i svetske šampione", rekao je Lalatović.
Na okupljanu na stadiona Zemuna pojavilo se 15 reprezentativaca, dok će se ostali timu priključiti 4. juna, jer su zbog kasnijeg završetka sezone dobili slobodno, a Saša Lukić i Mijat Gaćinović će zbog obaveza u A reprezentaciji doći dirketno u Poljsku, gde mladi putuju 7. juna.
"Neko je igrao više, neko manje. Radićemo na dizanju forme svih igrača do prvenstva", rekao je Lalatović.
Fudbalski klub Lacio zabranio je Sergeju Milinkoviću-Saviću da nastupa na Evropskom prvenstvu, jer takmičenje nije u zvaničnom kalendaru Uefe.
"Izostanak Milinkovića-Savića, koga izuzetno cenim i koji je jako dobar igrač, veliki je hendikep za nas. On je jedan od najtraženijih mladih igrača Evrope. Jako dobro je što je došao da podrži reprezentativce, ali moramo sada da se okrenemo ka drugima koji će igrati umesto njega. Verujem da će nadoknaditi njegov izostanak i da se to neće osetiti", kazao je selektor mlade reprezentacije.
Lalatović je dodao da nije znao da Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine nije u zvaničnom kalendaru Uefe i da ga je odluka Lacija začudila, jer svakom klubu treba da bude privilegija da mu igrači igraju na Evropskom prvenstvu.
Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna, a Srbija će utakmice grupne faze igrati u gradu Bigodšć.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Lalatović dobio pravo na četvrtu izmenu...

Izvor: Mondo, 01.Jun.2017

"Neko je igrao više, neko manje. Radićemo na dizanju forme svih igrača do prvenstva", rekao je Lalatović na okupljanju u Zemunu. Kada počne EURO, važiće jedno novo pravilo...Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okuplia se danas u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj,...

Nastavak na Mondo...

Lalatović: Ne bojimo se nikoga

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jun.2017

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u četvrtak u Beogradu na početku priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj, na kom će "orlići" igrati u grupi sa Portugalijom, Španijom i BJR Makedonijom...Selektor Nenad Lalatović poručuje da je za početak najvažnije da se prođe...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.