Laković: Želimo da Beograd bude domaćin EP 2020.

Izvor: Studio B, 26.Jan.2013, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laković: Želimo da Beograd bude domaćin EP 2020.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Zoran Laković kaže da će se Beograd kandidovati za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine.

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će se prvenstvo Evrope za sedam godina igrati u 13 zemalja i da će svaki domaćin učestvovati sa jednim stadionom.

"Sigurno je da je Fudbalski savez Srbije izuzetno zainteresovan za ovakav poduhvat i projekat. Prošle godine smo zacrtali kao jedan od prioritetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ciljeva izgradnju ili rekonstrukciju nacionalnog stadiona u narednom periodu. Podržali smo ideju UEFA i imamo ogormnu želju da Beograd kao glavni grad bude u ozbiljnoj konkurenciji za organizaciju Evropskog prvenstva", rekao je Laković za B92. On je dodao da osim izgradnje nacionalnog stadiona, Beograd ispuinjava sve ostale preduslove.

"Siguran sam da infrastrukturu koju zahteva UEFA do 2020. možemo lako da ispunimo. Tu pre svega mislim na hotelske kapacitete, kapacitet aerodroma, puteve, železnicu. Gorući problem je nacionalni stadion i sigurno da će FSS u narednom periodu obaviti ozbiljne razgovore i sa predstavnicima grada Beograda, ali i vlade republike Srbije kako bi zajednički ušli u taj poduhvat", poručio je Laković. UEFA će imena gradova domaćina prvenstva Evrope odrediti u septembru 2014.godine.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.