Kovač: OBAVEZA je da ostvarim dobre rezultate

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač: OBAVEZA je da ostvarim dobre rezultate

Novi selektor Srbije prihvatio se teškog posla spreman da nastavi kontinuitet uspeha nacionalnog tima

Slobodan Kovač brzo je "bačen u vatru", nakon što je na mestu selektora odbojkaška Srbije neočekivano zamenio Nikolu Grbića.

Bivši reprezentativac prihvatio se teškog izazova i odmah po preuzimanju nove funkcije prinuo na posao.

Sa nacionalnim timom počeo je pripreme za Evropsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvenstvo, koje će biti odigrano od 12. do 29. septembra.

"Moćno zvuči kada se kaže prvi trener reprezentacije Srbije", prvo je rekao Kovač.

On je istakao da zna da su ciljevi Srbije uvek najviši.

"Ova reprezentacija ima istoriju, a ja sam samo njen mali deo. Imam veliku obavezu da probam da napravim dobre rezultate kao što su to radili moji prethodnici. Neće biti lako, ali postoji veliki kvalitet, želja i volja za dokazivanjem", rekao je novi selektor Srbije.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Nemačkom, Slovačkom, Španijom, Belgijom i Austrijom, a Kovač će probati da što bolje pripremi i uigra tim pred šampionat.

"Spremamo se maksimalno da što bolje odigramo to Evropsko prvenstvo. Vreme je kratko, ali ne možemo da kažemo da ga nema. Neće biti lako. Sa nekim igračima sam radio, sa nekima se upoznajem. Jezik će biti najveći problem jer svaki trener ima svoj način komuniciranja, pa tako i ja. Radićemo na svemu tome", naveo je Kovač ne skrijavući da oseća i dozu treme.

Srbija će prvi meč na Evropskom šampionatu odigrati 13. septembra protiv Nemačke, a za Slobodana Kovača to će biti selektorski debi baš na rođendan. On će tog dana napuniti 52 godine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.