Kapiten Đurđević: Svima će biti lakše ako pobedimo Špance

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapiten Đurđević: Svima će biti lakše ako pobedimo Špance

"Ono što sam imao sa Leonardom u Partizanu, to sam imao sa Sergejom ovde. Dosta bi nam pomogao da je bio tu", kaže Uroš

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Samo deo promila šanse ima mlada reprezentacija Srbije da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva. Ali, motiva u poslednjem meču neće nedostajati jer je preko puta prvi favorit, reprezentacija Španije. Ukoliko Orlići >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << savladaju možda i prvog favorita za osvajanja turnira, onda će stvari biti svakako biti pozitivnije, a to poručuje i Uroš Đurđević, kapiten Orlića.

Takođe, dosta igrača će na ovom turniru završiti ciklus učešća za mladu reprezentaciju. BIlo bi dobro da to bude s pobedom.

"Očekuje nas lepa utakmica, dobar teren, lep ambijent, dobar protivnik. Na nama je da uradimo šta najbolje znamo i odigramo što bolju utakmicu. Da pokušamo da se oprostimo pobedom", kaže Đurđević.

Možda se na ovom meču, iako je pitanje koliko će to imati rezultatske važnosti, vrati na ovom meču za sve promašaje koji su se desili u prva dva meča.

"Te šanse su nas koštale prolaska u polufinale. Sigurno. Protiv  Makedonije  smo mogli i da preokrenemo, šta je tu je".

Stiče se utisak da ti nedostaje saigrač u špicu.

"Dosta je bilo teško boriti se sa defanzivcima i Portugalije i Makedonije. Sergej fali ovde. Ono što sam imao sa Leonardom u Partizanu, to sam imao sa Sergejom ovde. Dosta bi nam pomogao da je bio tu".

Španci su poznat protivnik. Igraju čak i igrači koji su dali gol u finalu Lige šampiona poput Marka Asensija.

"Uradićemo detaljnu analizu i upoznati se sa njima i kako igraju. Bićemo spremni".

Nije mala stvar igrati protiv takvog tima. Motiva neće nedostajati. Možda je Furija i prvi favorit turnira.

"Biće lakše sigurni svima. I ljudima u Savezu i Srbiji ako budemo završili ovaj ciklus s pobedom i četiri osvojena boda. Drugačije je kada pobedite Španiju koja je po mom mišljenju favorit uz Nemačku za osvajanje Evropskog prvenstva".

Šteta što Orlići nisu u ozbiljnoj igri za polufinale pred ovaj meč.

"Najbitnija utakmica bila je protiv Portugalije kada nismo iskoristili šanse. Prvo ja kada nisam iskoristio onu šansu. Sigurno da bi bilo sve drugačije. Protiv Makedonije  smo dobro počeli, nismo zapečatili utakmicu, a nije nas ni sreća pogledala u tom 92. minutu kada je Žile pogodio stativu".

Sve tekstove vezane za Evropsko prvenstvo U21 pročitajte OVDE.

PIŠE: Strahinja Klisarić

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.