KSS: Jokić može da nastupi na Evropskom prvenstvu

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS: Jokić može da nastupi na Evropskom prvenstvu

Košarkaški savez Srbije oglasio se povodom spekulacija vezanih za učešće Nikole Jokića na Evropskom prvenstvu.

"S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima kandidatima za reprezentaciju prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije, kao ozbiljna košarkaška institucija ne želimo da dajemo šansi za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje", stoji u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koje potpisuje potpredsednik KSS Predrag Danilović.

Iz Saveza poručuju da nijedan NBA, niti bilo koji drugi klub, može da zabrani svojim igračima da nastupaju za nacionalne timove, a kao potvrdu toga priložen je i odgovor generalnog menadžera Denvera Arturasa Karnišovasa na upit KSS "da li i zašto Denver zabranjuje nastup Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017".

"Na osnovu sporazuma između FIBA i NBA, ne možemo i nećemo sprečiti Nikolu da igra za reprezentaciju Srbije. Kontaktirajte me ukoliko imate dodatnih pitanja. O ovoj temi sam već razgovarao sa selektorom Sašom Đorđevićem", navodi se u odgovoru Karnišovasa.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.