Izbacile Srbiju, pa posle drame stigle do finala

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 22:33

Izbacile Srbiju, pa posle drame stigle do finala

Košarkašice Belgije druge su finalistkinje Evropskog prvenstva koji se igra u Sloveniji.

Ekipa koja je izbacila Srbiju u četvrtfinalu je u polufinalu u "Stožicama" savladala Francusku rezultatom 67:63.

Na taj način su Belgijanke izborile meč za titulu protiv Španije, koja je pobedila Mađarsku u prvom polufinalu.

Ponovo je košarkašica Fenerbahčea Ema Meseman bila ta koja je predvodila svoju selekciju do pobede. Nakon tripl-dabla protiv Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Francuskoj je ubacila 24 poena uz šest skokova i pet asistencija. Imala je pet izgubljenih, ali i četiri ukradene lopte.

Pratila ju je Žuli Vanlo sa 18 poena, pet skokova i četiri asistencije, a njena imenjakinja Alemand je bila jedina još dvocifrena sa 10 poena.

Kod Francuske je najbolja bila Sandrin Gruda sa 17 poena, a dvocifrena je bila još samo Aleksija Šartero sa 13.

Posle neizvesnog uvoda u meč, Belgija je bila ta koja je prva stigla do ozbiljnije prednosti. Već na kraju prve deonice su imale +10, nakon čega su ušle u meč pun plus i minus faza.

U drugoj deonici su ispustile dvocifrenu prednost, samo da bi na poluvreme otišli sa 14 poena viška, što je bila njihova najveća prednost na meču.

Imale su Francuskinje dvocifren zaostatak i u poslednjih 10 minuta, ali su uspele u potpunosti da ga nadoknade i vrate se u meč.

Na manje od minut i po do kraja Marijem Badijan je pogodila za 65:63 što je meč uvelo u neizvestan finiš, ali se Francuskinjama isprečila Marin Fotu.

Tragičarka na ovom susretu je u poslednjem minutu istog čak dva puta gubila loptu u trenucima kada se igralo na posed zaostatka i na kraju promašila šut za tri koji, ruku na srce čak i da je dala ne bi puno promenilo jer je protivnik imao prednost od četiri poena na isteku vremena.

Finale između Belgije i Španije je na programu u nedelju od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.