Ivković upozorava: Opasnost iz ćoškova

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Sep.2012, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković upozorava: Opasnost iz ćoškova

Baš čudno zvuči. Ipak, derbi kola „A” grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji, utakmicu od koje obema ekipama zavisi plasman na Evrobasket, večeras (19) na obalama Finskog zaliva, igraju Estonija i Srbija!
Ali, iako kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. ne idu putem kojim smo očekivali da će ići, pa iako naša reprezentacija još nije obezbedila mesto među 24 najbolje selekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Starog kontinenta, apsolutno nema dileme kome u dalekom Talinu pripada uloga favorita. Pa čak i neka je Estonija najprijatnije iznenađenje naše grupe i još uvek u igri za odlazak u Sloveniju.
Naravno, sve to važi pod uslovom da naš tim bude igrao onako kako može, onako kako se od njega to i očekuje. U krajnjem slučaju, onako kao što je igrao u Novom Sadu, baš protiv Estonije.
Uostalom, drugačije i ne bi smelo da bude. Imperativ pobede visi nad glavama Orlova. Da bi do kraja zavisili samo od sebe i svojih rezultata, moraju da pobede i večeras, ali i 11. septembra u „Pioniru”. Samo to garantuje drugo mesto i izbegavanje „matematike” u grupi trećeplasiranih.
Zato se pred put u Talin u glasu svih iz našeg tima osećala određena doza opreza. Istom tonom pričao je i Dušan Ivković, selektor Srbije:
- Ulazimo u samu završnicu kvalifikacija. Prvo igramo sa Estonijom koja ima jak domaći teren i koja još ima šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo. To je tim iza koga je velika pobeda u Tel Avivu i koji je veliko iznenađenje čitavih kvalifikacija.
Ivković je priču nastavio kratkom analizom večerašnjeg rivala. U Novom Sadu smo svi na delu videli šta je glavno oružje Estonaca, ali i gde su „tanki”. Selektor je dodao:
- Estonski tim igra atipično. Igru bazira pre svega na tranziciji i visokom procentu šuta za tri poena iz ćoškova. Uopšte, karakteriše ih to što baš mnogo šutiraju van linije 6,75. Recimo, protiv nas u Novom Sadu su šutnuli 31 put za tri poena, a u poslednjoj njihovoj utakmici, pre par dana u Podgorici, imali su čak 38 pokušaja iz daljine. To je više nego što šutiraju za dva. Mi moramo da se potrudimo da ti šutevi budu neprecizni, ali i da reakcija naših igrača kod zagrađivanje koša bude na visokom nivou.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.