Island udaljio Mađare od polufinala

Izvor: B92, 22.Jan.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Island udaljio Mađare od polufinala

Reprezentacija Islanda savladala je Mađarsku 27:21 (14:10), u prvom meču Grupe II na Evropskom prvenstvu, koja se igra u Novom Sadu.

Po pet golova postigli su Atlason i Sigurdson, koji je na parketu proveo svih 60 minuta. Slektor Islanda nije menjao ni golmana Gustavsona.

Kod Mađara najefikasniji je bio Gabor Čažar sa sedam golova iz 12 pokušaja. Ilješ je postigao pet. Mađarska je sada na trećem mestu u grupi sa tri boda, Island je četvrti sa bodom manje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Mađarskoj su preostali dueli sa Slovenijom i Hrvatskom, dok će Islanđani igrati sa Francuskom i Španijom. I pored toga što su u teškoj poziciji i bez bodova posle prvog dela takmičenja, Francuzi i dalje imaju teoretsku šansu za prolaz u polufinale.

U preostalim mečevima prvog gola u grupi II sastaju se Francuska i Slovenija od 18,15 i Španija i Hrvatska od 20;15.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.