Hoće li biti dovoljno vremena za Nemanju?

Izvor: Mondo, 06.Avg.2017, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li biti dovoljno vremena za Nemanju?

Prognoze nisu dobre. Moguće je da će naš reprezentativac smeti da skine longetu s ramena "tik" pred put na Evropsko prvenstvo.

Do prve utakmice reprezentacije Srbije na predstojećem Eurobasketu ostalo je 27 dana, a prema prvim procenama možda i pun 21 dan biće potreban Nemanji Nedoviću da sanira povredu zgloba ramena.

Da li je realno da će naš standardni reprezentativac biti spreman za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evropsko prvenstvo? Procenite sami…

"U pitanju je povreda zgloba ramena. Nemanje je preporučeno mirovanje. Takođe, nastavićemo da pratimo situaciju i u zavisnosti od simptoma, imobilizacija ramena će trajati od dve do tri nedelje", rekao je za "Večernje novosti" profesor Dragan Radovanović, doktor našeg državnog tima.

"Posle tog perioda biće urađena magnetna rezonanca, kada ćemo moći da damo dalje prognoze da li se vraća u trenažni proces ili je potrebno još mirovanja", dodao je doktor Radovanović.

Nedović nije jedini igrač koji je "ispao" iz trenažnog procesa. Selektor Aleksandar Đorđević pre toga izgubio je i Marka Simonovića, koji je povredio palac desne ruke i koji je takođe neizvestan za put u Istanbul.

Ipak, doktor Radovanović donosi vedrije prognoze kada je Simonovićev proces izlaska iz povrede u pitanju, iako to ne znači da će snažni krilni košarkaš sigurno biti među "orlovima" za najvažniji deo sezone.

"Oporavak Simonovića ide željenim tokom", kratko je prokomentarisao Radovanović.

Reprezentacija Srbije trenutno se priprema na Kopaoniku. "Orlovi" su u Grupi D u Istanbulu zajedno sa Letonijom (1. septembar), Rusijom (2. septembar), Turskom (4. septembar), Velikom Britanijom (5. septembar) i Belgijom (7. septembar).

Posle prve faze, u najveći turski grad doputovaće i četiri najbolja tima iz grupa A, B i C, raspoređenih u Helsinkiju, Tel Avivu i Klužu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.