Francuska osvojila Evropsko prvenstvo

Izvor: Beta, 26.Jan.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska osvojila Evropsko prvenstvo

BEOGRAD, 26. januara 2014. (Beta) - Rukometna reprezentacija Francukse osvojila je u nedelju Evropsko prvenstvo u Danskoj, pošto je u finalu pobedila domaćina takmičenja sa 41:32 (23:16).

Francuzima je ovo treća zlatna medalja na kontinentalnom prvenstvu, dok su Danci osvojili šešto odličje, a prvo srebrno na Evropskom prvenstvu.

"Trikolore" je do pobede predvodio Mikael Gigu sa 10 golova, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Valentan Port postigao jedan manje, Danijel Narsis je pogodio šest puta, a Nikola Karabatić je postigao pet.

U ekipi Danske istakao se Mikel Hansen sa devet golova, dok je Hans Lindberg postigao šest.

Bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj osvojila je Španija, koja je u borbi za treće mesto savladala Hrvatsku sa 29:28.

Naredno Evropsko prvenstvo biće igrano u Poljskoj 2016. godine od 17. do 31. januara.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska osvojila Evropsko prvenstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2014

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je danas Evropsko prvenstvo u Danskoj, pošto je u finalu pobedila domaćina takmičenja sa 41:32 (23:16).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.