Filipović: Dokazali smo da smo najbolji

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipović: Dokazali smo da smo najbolji

Vaterpolista Srbije Filip Filipović rekao je posle pobede u finalu Evropskog prvenstva da je ponosan na svoje saigrače i zemlju i da je danas sjajno biti navijač Srbije.

"Drago mi je i veoma sam srećan što smo večeras pobedili i ponosan sam što sam Srbin. Pokazali smo večeras da smo bolji tim od Crne Gore, ali nastavljamo sa pripremama za London", kazao je Filipović.

Stefan Mitrović, koji je postigao dva gola večeras, zahvalio se navijačima i svima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji su bodrili reprezentaciju i poželeo da rukometaši nastave niz uspeha Srbije koje je pokrenuo Novak Đoković osvajanjem titule na Australijan openu.

"Najvažnije da mi imamo najsjajnije odličije na grudima, zahvaljujem se svima koji su došli da nas podrže. Nadam se da će naši drugari rukometaši ponoviti uspeh, mi smo punim srcem uz njih", kazao je Mitrović.

On je uputio čestitke i Đokoviću, a tokom meča u Ajndhovenu se orilo i "Nole, Nole!", u momentima kada su srpski navijači dobili vest o trećoj tituli koju je svetski broj jedan osvojio u Melburnu.

Vaterpolisti Srbije posle pobede nad Crnom Gorom, na svečanoj ceremoniji primilu su medalje i okrenuli se potom prema navijačima uz koje su slušali intoniranje himne "Bože pravde", posle čega su uz muziku igrali na bini i ljubili pehar.

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Udovičić ocenio je danas posle finalnog duela protiv Crne Gore da je njegov tim znao šta hoće tokom meča i da je zasluženo osvojio zlatnu medalju igrajući najbolji vaterpolo na turniru.

"Dobro smo se pripremili, ali neigranje Zlokovića im je dalo dodatnu snagu. Mi smo se pripremali za ovakav sudijski kriterijum, znali smo šta hoćemo i kako to da učinimo i zasluženo smo pobedili", rekao je Udovičić agenciji Beta posle meča.

On je dodao i da je Srbija igrala najbolji vaterpolo na turniru i da je zasluženo prva.

"Ceo turnir smo odigrali odlično. Dugo smo se spremali i mnogi nisu verovali da posle smene generacija 2008. možemo opet da se popnemo na krov evrope. Želim da čestitam momcima na odličnoj igri", kazao je Udovičić.

On je ocenio i da mnogi nisu verovali u tim kada je došlo do smene generacja, ali da su povratkom na vrh evrope vaterpolisti pokazali svoj kvalitet. On je najavio i da će Srbija na Olimpijskim igrama u Londonu ići na zlatnu medalju i da je to cilj ove generacije.

"Naš cilj je zlatna medalja u Londonu 2012.", kazao je Udovičić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.