Izvor: RTS, 06.Okt.2022, 10:14

Evropska bronza za mladog varvarinskog boksera

Najbolji sportski rezultat u Varvarinu, ove godine, zabeležio je bokserski klub "Jovan Kursula" - najmlađi od 25 klubova u toj opštini. Na nedavnom Evropskom kadetskom prvenstvu u Turskoj, njihov takmičar Vasilije Đurđević osvojio je treće mesto.
Sa 8 pobeda u osam boks mečeva na domaćim takmičenjima ove godine Vasilije je osvojio titulu prvaka države u lakoj kategoriji za kadete. Samo dva meseca kasnije u dresu reperezentacije debitovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na evropskom prvenstvu i doneo Srbiji bronzanu medalju.
 
"To je bilo veliko iznenađenje, ja se tome nisam nadao. Trenirao sam svakog dana, znoj i krv sam ostavio na ovom terenu. Ja sam ušao u ring dao sam sve od sebe. Dva meča sam pobedio i treći sam izgubio. Treniram, želja mi je da uspem", navodi Vasilije Đurđević, reprezentativac Srbije, bronza na evropskom prvenstvu.
"S obzirom da Vasilije sada prelazi u juniore naravno za početak su naša očekivanja i želje da osvoji prvenstvo Srbije u boksu. Radimo na tome i trudićemo se da Vasilije bude što bolji i sledeći put na nekom evorpskom ili svetskom prvenstvu", ističe Viktor Jančić, trener BK "Jovan Kursula" Varvarin.
Evropska bronza, koja kažu, zlatnim sjajem sija, u Rasinskom okrugu prva je nakon više od 15 godina, na ponos svih u boks klubu i Varavarinu.
"Neverovatno. Malo je mesto i onda kada neko stvarno uspe svi se stvarno oduševimo i prijatno smo iznenađeni. On je stvarno dao sve od sebe, jedan jedini trening nije propuštao. To lično znam treniram ovde već četiri godine", kaže Milena Stevanović, iz BK "Jovan Kursula" Varvarin.
U klubu koji broji dvadesetak članova, destogodišnji Sergej jedan je od najmlađih. Nakon godinu dana treniranja ove jeseni pred njim su prvi takmičarski mečevi.
"Očekujem sad za nekoliko nedelja i veoma sam uzbuđen", navodi Sergej Radunkić, iz BK "Jovan Kursula" Varvarin. Na pitanje da li ima straha, odgovara: „Nema, ja znam da ću uvek da pobedim".
Za deceniju postojanja kroz boks klub "Jovan Kursula" u Varvarinu prošlo je mnogo takmičara, među kojima je bilo i dvoje reprezentativaca, kao dokaz da se uz talenat i posvećen rad šampioni stvaraju i u malim sredinama.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.