Evrofutsal: Zmajčeki i Orlovi prvi lete

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jan.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrofutsal: Zmajčeki i Orlovi prvi lete

U Ljubljani od 18 časova počinje kontinentalna smotra "majstora na petoparcu" i to utakmicom Srbije protiv domaćina, Slovenije

Prošlo je već dve godine od Evropskog prvenstva u malom fudbalu, to jest futsalu koje je održano u Beogradu i koje je kod naših ljubitelja najvažnije sporedne stvari rasplamsalo ljubav prema ovoj "mini" verziji omiljenog im sporta.

Malo kada se u Beogradu i Srbiji pričalo o futsalu kao tih dana. Em su naš momci odlično igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i stigli do četvrtog mesta, em su neki potezi ušli u istoriju. Naročito onaj Rikardinjov i to baš protiv Orlova, gol koji se i dalje smatra najboljim u istoriji futsala. Zato se vredi podsetiti na tu magiju, majstoriju.

A sada, kada smo malo vratili sećanje red je da se vratimo i u sadašnjost, a ona kaže da u utorak počinje novi, 11. po redu Evrofutsal i to u Ljubljani. Učestvuje 12 reprezentacija, među kojima je i naša, koje su podeljene u četiri grupe. Prva dva iz svake grupe idu u četvrtfniale, a finalni susret u Stožicama je zakazan za 10. februar.

"Selektor Aca Kovačević nam je ostavio zadatak. Srbija je tada ostvarila istorijski rezultat osvojivši četvrto mesto. Sada je, naravno, drugi ambijent, ne igramo na domaćem parketu, ali želja je ista, hoćemo da se pokažemo u dobrom svetlu. Želimo da prođemo grupu, a ukoliko u tome uspemo čekaju nas srebrna i bronzana selekcija sa minulog prvenstva u Beogradu, Rusija ili Kazahstan. Idemo korak po korak, sada razmišljamo samo o Sloveniji", jasan je selektor Srbije Goran Ivančić.

Zanimljivo je da baš Orlovi otvaraju prvenstvo i to duelom sa domaćim timom danas od 18 časova. Iako će Zmajčeki imati podršku navijača trebalo bi očekivati našu pobedu u prvom meču EP, ali i naše Grupe A u kojoj se nalazi još i Italija. Drugi i posledni meč dana od 20.45 igraju Rusija i Poljska.

"Od prvog dana okupljanja prate nas problemi sa povredama, zbog čega nije sa nama Marko Pršić, a medicinska služba imala je posla i oko Milosavca, Simića, Radovanovića", iskren je Ivannčić, "U utakmici protiv Slovenije bićemo bez Marka Perića i golmana Aksentijevića koji odrađuju kartone iz baraža, ali svakako da ćemo imati čime da se suprostavimo domaćinu koji takođe ima ogromne ambicije pred svojom publikom"

Favoriti za osvajanje titule, kao i na prethodnim šampionatima, su višestruki šampioni Španci, te Rusi i Portugalci predvođeni Rikardinjom. Naša reprezentacija nije viđena za visok plasman, ali se svakako možemo nadati prodoru među osam najboljih nakon čega sledi ukrštanje sa Grupom B.

SASTAV SRBIJE

Miodrag Aksentijević, Jakov Vulić, Nemanja Momčilović (golmani), Marko Perić, Nikola Matijević, Stefan Rakić, Vladimir Milosavac, Denis Ramić, Dragan Tomić, Andrija Stanković, Marko Radovanović, Mladen Kocić, Miloš Simić, Slobodan Rajčević. Selektor Goran Ivančić.

RASPORED: 30. januar 18.00 Slovenija - Srbija; 1. februar 20.45 Srbija - Italija.

GRUPA A - Italija, Srbija, Slovenija

GRUPA B - Rusija, Kazahstan, Poljska

GRUPA C - Portugal, Ukrajina, Rumunija

GRUPA D - Španija, Azerbejdžan, Francuska

DOSADAŠNJI ŠAMPIONI

1996. ŠPANIJA

1999. RUSIJA

2001. ŠPANIJA

2003. ITALIJA

2005. ŠPANIJA

2007. ŠPANIJA

2010. ŠPANIJA

2012. ŠPANIJA

2014. ITALIJA

2016. ŠPANIJA

EVROFUTSAL - 1. KOLO

Utorak

18.00: (2,00) Slovenija (4,20) Srbija (2,90)

20.45: (1,05) Rusija (9,00) Poljska (18,00)


*** kvote su podložne promenama

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.