EP (kval): Orlići preokretom do Evropskog prvenstva!

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP (kval): "Orlići" preokretom do Evropskog prvenstva!

Puleni Gorana Đorovića pokazali sjajan mentalitet i uspeli da se vrate u igru i ostvare veliki uspeh.

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu pošto su u osmom kolu grupe 7 savladali Rusiju u Nižnjem Novgorodu.

Nakon uzbudljivog preokreta bilo je 2:1 za "Orliće".

U prvom poluvremenu Rusija je krenula ofanzivno, imala nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << opasnih prilika i konstantno vršila pritisak na poslednju liniju Srbije.

Nisu uspeli izabranici Gorana Đorovića da se konsoliduju i naprave neku izgledniju priliku, pa se na odmor otišli bez pogodaka.

Drugo poluvreme počelo je malo drugačije, "Orlići" su se malo razmrdali i imali dobru priliku preko Pantića u 53. minutu kada je njegov šut Melikov skrenuo u korner. Minut kasnije, Melkadze je imao izglednu priliku, ali nije uspeo da savlada Radunovića iz neposredne blizine.

U 60. minutu Lutovac je za trenutak zakasnio i propustio veliku priliku da na prvoj stativi savlada Ruse.

Minut kasnije, domaćini kažnjavaju propuštenu šansu Srba pošto je Nikita Černov savladao Radunovića glavom nakon prekida Oblijakova sa leve strane.

Ponovo je Černov mogao biti koban nakon kornera devet minuta kasnije, ali je Radunović odličnom intervencijom spasio svoju ekipu.

Pravo ni iz čega "Orlići" su stigli do sjajne šanse za izjednačenje pošto je Jovića u kaznenom prostoru srušio golman Melikov.

Luka Jović je bio siguran "sa kreča" u 74. minutu.

Od tog trenutka Srbija se rasteretila, u nekim trenucima čak i pretila, a prava stvar je usledila u 89. minutu meča.

Odlično je Adžić prošao po levoj strani, stigao do protivničkog peterca i sjajno uposlio Aleksandra Lutovca koji je loptu od stative ubacio u gol.

Krenuli su Rusi na sve ili ništa, ali su "Orlići" ipak izdržali sve nalete i zasluženo stigli do plasmana na Evropsko prvenstvo naredne godine.

SRBIJA: Radunović - Gajić, Marković, V. Jovanović, Bogosavac - Pantić, Lutovac (od 93. Stevanović), Mašović, Ranđelović (od 69. Adžić), L. Ilić (od 46. Račić) - Jović.

RUSIJA: Melikov - Černov, Fomin, Raskazov, Lisov - Oblijakov, Zuev (od 75. Bakaev), Žigulev, Konovalov, Gulijev - Melkadze (od 84. Sobolev).


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRAVO, ORLIĆI: Mlada reprezentacija Srbije pobedila Rusiju i plasirala se na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Izvor: Kurir, 11.Sep.2018

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju u Nižnjem Novgorodu 2:1 (0:0) i obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo. 

Nastavak na Kurir...

"Orlići" pobedili Rusiju i plasirali se na EP!

Izvor: RTS, 11.Sep.2018

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo 2019. godine, pošto je u osmom kolu kvalifikacija pobedila Rusiju kao gost sa 2:1. . Tim Gorana Đorovića ostvario je osmi trijumf iz isto toliko mečeva,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.