EP: Srbija izgubila dobijen meč

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Srbija izgubila dobijen meč

Srpske odbojkašice poražene su od Bugarske sa 3:2 na startu Evropskog prvenstva u Nemačkoj i Švedskoj.

Evropske šampionke su poražene posle preokreta, sa 23:25, 13:25, 25:22, 30:28, 15:13, posle dva sata i 14 minuta igre.

U grupi D, pored našeg tima i Bugarske nalaze se i selekcije Češka i Poljska.

Tok meča:

Na samom početku meča igralo se poen za poen. Iako su naše odbojkašice prve uspele da dođu do dva poena prednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do tehničkog tajm-auta su Bugarke preokrenule, da bi srpski tim odmah odgovorio. Ni tada nije bilo osetnije prednosti, ali su je izabranice Zorana Terzića mirno čuvale i vrlo brzo došle do dve set lopte i iskoristile su drugu za 25:23.

U drugom setu naše odbojkašice su od početka bile superiorne i samo su povećavale svoju prednost. Na drugom tehničkom tajm-autu ona je već bila dvocifrena (16:10), a u jednom trenutku i 14 razlike (24:10). Bugarke su tada pružile malo veći otpor, ali su samo odložile neizbežno, pošto su srpske odbojkašice osvojile set sa 25:13.

Iako se očekivalo da će posle sjajnog drugog seta, Terzićeve izabranice lako i brzo završiti posao u trećem setu to se nije desilo. Posle dobrog početka seta, Bugarke su preuzele inicijativu i sve vreme održavale prednost. Naše odbojkašice su uspele da priđu u samom finišu, ali je selekcija Bugarske iskoristila prvu set loptu i smanjila na 2:1 u setovima sa 25:22.

U četvrtom setu naše odbojkašice su od početka igrale odlično, održavale prednost i lako došle do pet meč lopti - 24:19. Ipak, tada je usledio neverovatan pad, Bugarke su se probudile i došle do izjednačenja. U igri poen za poen, naše su propustile svoje šanse, a Bugarke odigrale pametno i izjednačile na 2:2 u setovima sa 30:28. Treba pomenuti da je Srbija u tom setu ostala bez Brankice Mihajlović, koja je do tada igrala odlično, pošto ju je u borbi za loptu Jovana Brakočević udarila po licu. Mihajlovićeva je odmah napustila teren uz bolnu grimasu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.