EP - Orlići ne staju, treća utakmica - treća pobeda

Izvor: Sportske.net, 16.Jul.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP - ''Orlići'' ne staju, treća utakmica - treća pobeda

Mlada U20 reprezentacija Srbije nastavlja sa pobedama na Evropskom prvenstvu u nemačkom Hemnicu.

Selekcija koju sa klupe predvodi Vlada Jovanović trijumfalno je završila prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Posle Islanda i Italije, reprezentacija Srbije danas je savladala i selekciju Švedske sa 87:68, u meču trećeg kola i tako sa prvog mesta Grupe D ide u drugi krug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Šveđani su tokom prvog poluvremena pružili dobar otpor našim ''Orlićima'', u tom periodu utakmica je bila rezultatski ravnopravna, ali je u nastavku kvalitet reprezentacije Srbije došao do punog izražaja.

Već u trećoj četvrtini, koju je naš tim dobio sa 27:10 napravljena je ključna prednost i do kraja je ''Orlićima'' ostalo da rutinski završe posao.

Boriša Simanić i Novak Musić su sa po 16 poena bili najefikasniji u našem timu. Aleksandar Aranitović je upisao 15, a Miloš Glišić ''dabl-dabl'' učinak - 12 poena i 10 skokova.

Sutra je na EP dan pauze, potom počinje nokaut faza u kojoj će se naša reprezentacija sastati sa četvrtoplasiranom selekcijom iz Grupe C, a to će najverovatnije biti Rumunija.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Mladi košarkaši Srbije ubedljivi protiv Švedske

Izvor: RTS, 16.Jul.2018

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1998. godine i mlađi (U20), sa maksimalnim učinkom završila je grupnu fazu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Hemnicu (Nemačka). Srbija je u poslednjem kolu savladala Švedsku sa 88:67 (22:26, 21:16, 27:10, 18:15). Protivnik reprezentacije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.