EP: Debakl Srbije, 13 poena za poluvreme!

Izvor: B92, 17.Dec.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Debakl Srbije, 13 poena za poluvreme!

Juniorski reprezentativci Srbije doživeli su težak poraz od Rusije – 70:43 u drugom kolu Evropskog prvenstva u Turskoj.

Koliko je igra ekipe Milana Gurovića bila loša najbolje govori podatak da su u prvom poluvremenu ’Orlići’ ubacili samo 13 poena! Odnosno, u prvih deset minuta samo osam, a u drugih svega pet poena.

Rusi su na poluvremenu imali 22 poena prednosti, a poslednju četvrtinu ušli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su čak 33 viška, da bi se u poslednjem kvartalu opustili, pa su naši momci koliko-toliko ublažili katastrofalan nauspeh.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Agasij Tonojan koji je upisao dabl- dabl učinak. On je ubacio 16 poena i 12 skokova, a pratio ga je Mihail Andrijanov sa 15 i deset uhvaćenih lopti.

U ekpi Srbije jedini košarkaš sa dvocifrenim učinkom bio je Novak Musić sa 12 pena i šest skokova, a junaci pobede u prvom kolu protiv Slovenije, Boriša Simanić i Aleksa Radanov meč su završili sa pet, odnosno tri poena.

Za prolaz u drugu fazu takmičenja 'Orilići' će igrati protiv Francuske u ponedeljak, ali čak i slučaju trijumfa ne znači da će otići dalje jer bi se onda stvorio krug sa tri tima koja imaju učinak 2-1, pa bi odlučivalo nekoliko različitih faktora.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.