Dodić okupio orliće, otpao samo Spajić

Izvor: Sportal.rs, 23.Mar.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodić okupio "orliće", otpao samo Spajić

Okupili se u Beogradu, a zatim se preselili u Novi Sad. Selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić okupio je "orliće" za prvu ovogodišnju proveru uoči Evropskog prvenstva u Češkoj. Mladi fudbaleri naše zemlje će do početka Evropskog prvenstva imati dve međunarodne provere.

Prvo će 27. marta u Novom Sadu ugostiti Švedsku, a zatim 30. marta gostovati u Beneventu, nacionalnom timu Italije. I Šveđani i Italijani su izborili plasman na Evropsko prvenstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << ali su svrstani u drugu grupu.

Na spisku Mladena Dodića, nalaze se:

golmani: Marko Dmitrović (Čartlton Atletik, Engleska), Nikola Perić (Jagodina) i Nemanja Stevanović (Čukarički)

defanzivci: Marko Petković (Crvena zvezda), Filip Stojković (Čukarički), Aleksandar Filipović (Jagodina), Aleksandar Pantić (Kordoba, Španija), Lazar Ćirković (Partizan), Darko Lazić (C. zvezda), Nemanja Petrović (Partizan) i Bojan Nastić (Vojvodina)

vezni igrači: Goran Čaušić (Eskišehir, Turska), Nemanja Radoja (Selta Vigo, Španija), Darko Brašanac (Partizan), Srđan Mijailović (Kajzeri, Turska), Aleksandar Kovačević (C. zvezda), Miloš Jojić (Borusija, Dortmund) i Mirko Ivanić (Vojvodina)

napadači: Slavoljub Srnić (Čukarički), Uroš Đurđević (Vitese, Holandija), Aleksandar Pešić (Tuluz, Francuska), Aleksandar Čavrić (Genk, Holandija) i Luka Milunović (Platanijas, Grčka)

Sa spiska je je jedino otpao Uroš Spajić zbog povrede, ali je on bio na okupljanju reprezentativaca. Pripreme će se do utakmice sa Švedskom sprovesti u Novom Sadu.

- Na prvom okupljanju želimo da upoznamo igrače sa onim što nas očekuje do početka prvenstva u Češkoj. U naredne dve utakmice protiv jakih rivala, koji su kao mi, izborili učešće na prvenstvo Evrope u Češkoj, želimo da pokažemo gde se trenutno nalazimo sa formor i igračkim fondom - rekao je selektor Dodić i ponovio da će ovakva okupljanja dobro doći igračima, ali i stručnim štabu da se uveri u trenutne mogućnosti svih igrača na koje se računa za evropski šampionat.

- Naš cilj je da na prvenstvu u Češkoj dostignemo svoj maksimum. Ulog je veliki, jer je to i kvalifikaciono takmičenje za učešće na Olimpijske igre sledeće godine u Rio de Ženeiru - kazao je Dodić.

Utakmica protiv Švedske i Italije su jedine dve provere do početka prvenstva Evrope, koje će od 17. do 31. juna biti održano u Pragu, Uherskom Hradištu i Olomoucu. Na prvenstvu Evrope takmičiće se: Češka, Nemačka, Danska i Srbija (A grupa), Engleska, Italija, Portugalija i Švedska (B grupa).

Mlada reprezentacija Srbije će sve utakmice igrati u Pragu po sledećem rasporedu:

17. juna Nemačka - Srbija (20.45)

20. juna Srbija - Češka (18.00)

23. juna Danska - Srbija (20.45)

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.