DA: UEFA da reaguje na provokaciju

Izvor: B92, 16.Okt.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA: UEFA da reaguje na provokaciju

Selektor Srbije Dik Advokat pozvao je organe UEFA da reaguju na, kako je izjavio, „evidentnu provokaciju“ tokom duela sa Albanijom.

Duel u kvalifikacijama za EURO 2016. godine prekinut je u 41. minutu nakon što se nad terenom pojavio dron sa zastavom 'velike Albanije'.

Holandski stručnjak je dodao da očekuje da i pored svih problema nastavi sa svojim poslom i plasira se sa Srbijom na Evropsko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstvo.

„Reč je o evidentnoj provokaciji, koja svojim negativnim efektima zadire u osećanja srpskog naroda. Nadležni organi UEFA moraće da se ozbiljno pozabave ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru. Zadovoljan sam ponašanjem mojih igrača, koji su pokazali visok nivo profesionalizma i ljudske i sportske kulture. Ostaje žal što u lepom ambijentu pred našim navijačima nismo dobili šansu da do kraja utakmice ostvarimo izuzetno značajnu pobedu. Uprkos svemu, verujem da ćemo nastaviti sa dobrim radom, kvalitetnim igrama i postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja, a to je plasman na Prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj“, rekao je Advokat.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ADVOKAT POZVAO UEFA DA REAGUJE: Evidentna provokacija Albanaca

Izvor: HotSport.rs, 16.Okt.2014

Selektor Srbije Dik Advokat pozvao je organe UEFA da reaguju ‘evidentnu provokaciju’ tokom duela sa Albanijom. Duel u kvalifikacijama za EURO 2016. godine prekinut je u 41. minutu nakon što se nad terenom pojavio dron sa zastavom ‘velike Albanije’.. FOTO: STARSPORT.. Holandski stručnjak je...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.