Češka u četvrtfinalu Evropskog prvenstva pobedom protiv Holandije

Izvor: Beta, 27.Jun.2021, 20:28

Češka u četvrtfinalu Evropskog prvenstva pobedom protiv Holandije

Fudbalska reprezentacija Češke plasirala se danas u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u osmini finala u Budimpešti pobedila Holandiju sa 2:0.Golove na Puškaš Areni postigli su Tomaš Holeš u 68. i Patrik Šik u 80. minutu.U prvom poluvremenu Češka je igrala dobro i čvrsto i nije dozvolila Holandiji nijedan šut u okvir gola. Češka je imala dve dobre šanse, u 28. minutu kada je pokušao glavom Šik, a holandski golman dobro odbranio i u 38. minutu, kada je pokušao Antonin Barak, ali je Matejs de Liht u poslednjem trenutku blokirao šut i poslao loptu u korner.Holandija je imala šansu u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je Patrik van Anholt šutirao pored stative.Drugo poluvreme počelo je dobrom šansom Holandije, posle dodavanja Memfisa Depaja, čuvara se oslobodio Donijel Malen, našao se pred golom Češke i pokušao da obidje golmana, ali je Tomaš Vaclik uspeo da uhvati loptu.Odmah na drugoj strani Česi su napali i bili u dobroj šansi preko Šika, kada je ispred njega na ivici šesnaesterca De Liht sklonio loptu rukom. Sudija Sergej Karasev mu je prvo pokazao žuti karton, ali je posle upotrebe VAR tehnologije isključio Holandjanina u 55. minutu.Češka je posle toga imala inicijativu, a novu šansu napravila ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

De Liht: Izgubili smo zbog moje greške

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2021

Holandski fudbaler Matejs de Liht rekao je danas da je odgovoran za poraz svoje ekipe od Češke u osmini finala Evropskog prvenstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.