Bravo! Andrei bronza i kvota za OI!

Izvor: Sportske.net, 01.Mar.2020, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo! Andrei bronza i kvota za OI!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je danas bronzanu medalju vazdušnom puškom na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu i kvotu za Olimpijske igre u Tokiju.

Arsović je osvojila bronzu sa 228,9 krugova i osvojila treću medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Vroclavu, posle zlata Bobane Momčilović Veličković vazdušnim pištoljem i srebra miksa pištoljem Zorana Arunović/Damir Mikec.

Arsović je dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << počela, posle 10 serija je bila u vodjstvu, kasnije je pala na treće mesto, jedno vreme bila je druga, ali je na kraju ipak zauzela treće mesto.

Zlatnu medalju odbranila je Laura Georgeta Koman iz Rumunije sa 251,2, kruga, a srebro je osvojila Ruskinja Anastasija Galašina sa 251,1 krugom.

Borba za olimpijske kvote bila je ravna borbi za medalje. Samo dve od osam finalistkinja su i pre Vroclava imale vize za Tokio, Laura Georgeta Koman i Norvežanka Džanet Heg Dueštad. Osim Arsović i Galašina je izborila kvotu za Tokio.

Srpsko streljaštvo sada ima šest kvota za Olimpijske igre, koje počinju 24. jula u Tokiju.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.