Božanićevoj evropsko zlato u tekvondou

Izvor: B92, 05.Jul.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božanićevoj evropsko zlato u tekvondou

Mlada srpska tekvondoistkinja Nadica Božanić osvojila je zlato na Evropskom prvenstvu za kadete u Strazburgu.

Božanićeva je tako Srbiji donela prvo zlato na šampionatu, i to u konkurenciji do 55 kilograma, a četvrtu medalju ukupno posle bronzi Teodore Jović, Miljane Stefanov i Nevene Jokanović.

Nadica je u finalu pobedila Izraelku Azren na zlatan bod u četvrtoj rundi, u polufinalu Poljakinju Nikiborc sa 6:2, a prethodno Lauru Glasnović iz Hrvatsse i Špankinju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Santos u preliminarnim borbama.

Poslednjeg dana kontinenaltnog šampionata za kadete, Nadica je dokazala ulogu favoritkinje i zauzela prvo mesto. Tokom cele godine, Božanićeva je bila više nego uspešna na domaćim i međunarodnim turnirima, a zlatna medalja na Evropskom prvenstvu je samo nastavak.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EVROPSKO PRVENSTVO: Nadica Božanić prvakinja Evrope u Strazburgu

Izvor: HotSport.rs, 05.Jul.2015

Nižu se medalje. Tekvondoistkinja Nadica Božanić je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu za kadete u Strazburgu.. . Zlato Božićeve je ujedno i prvo najsjajnije odličje za Srbiju na ovom takmičenju. Na najviši stepenik pobedničkoj postolja Nadica se popela posle borbi u kategoriji do 55 kilograma....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.