Beograd domaćin Evropskog prvenstva u Counter Strike-u

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd domaćin Evropskog prvenstva u Counter Strike-u

Beograd će 14. i 15. decembra ugostiti najbolje reprezentacije u borbi za titulu evropskog prvaka u elektronskom sportu i to u igri "Counter Strike: Global Offensive", najavili su organizatori.
Takmičenje će biti organizovano u Ekspo centru a ulaz za sve zainteresovane je besplatan. Takmičenje su podržali i gradski sekretarijati za sport i privredu a sekretar Sekretarijata za privredu Tijana Maljković >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je izrazila uverenje da će sledeći put kod nas biti organizovano Svetsko prvenstvo u elektronskom sportu.

Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu je jedino takmičenje na kojem se takmiče reprezentacije zemalja Evrope.

Prve godine na takmičenju su učestvovale 42 reprezentacije Evrope, a 2014. godine se prijavilo 44 nacionalna tima sa prostora starog kontinenta.

Prošle godine na ovoj manifestaciji zabeleženo je oko pet miliona gledalaca, a očekivanja organizatora su da će ove godine ta cifra biti udvostručena, jer je, kako kažu, u celom svetu sve više zaljubljenika u jednu od najpopularnijih igara na svetu - "Counter Strike:Global Offensive".

Takmičenje traje ukupno četiri meseca, a završnica se drugu godinu za redom održava u Beogradu.

Prošle godine u završnici su bile samo dve reprezentacije - Danska je bila pobednik a Francuska vicešampion, dok će ove godine u finišu ucestvovati četiri reprezentcije.

Za najuspešnije predviđene su i nagrade - prva nagrada iznosi 6.000 dolara, druga 3.000 dolara a treća 1.000. dolara. U sve tri novčane uključene su i robne nagrade.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Beogradu Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu

Izvor: DANuBeogradu.rs, 11.Dec.2014

Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu (ESEC) održaće se u nedelju i ponedeljak, 14. i 15. decembra, u Belekspo centru i na njemu će se okupiti nacionalni timovi iz 44 države Starog kontinenta. Ulaz na Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu je .. Više.. The post U Beogradu Evropsko prvenstvo...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Beograd domaćin Evropskog prvenstva u video-igri Counter-Strike

Izvor: Economy.rs, 11.Dec.2014

Beograd će 14. i 15. decembra ugostiti najbolje reprezentacije u borbi za titulu evropskog prvaka u elektronskom sportu i to u igri Counter-Strike: Global Offensive.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.