Belgijanci do prve pobede, pali Britanci

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijanci do prve pobede, pali Britanci

Košarkaši Belgije ostvarili su prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u grupi D u kojoj se nalazi i Srbija. Savladali su Veliku Britaniju sa 103:90.

Britanija je posle uvodne četvrtine imala prednost 26:24, ali je Belgija do poluvremena preokrenula dobivši 30:27 drugu deonicu a prednost se do kraja uvećavala (19:14, 30:23).

Belgijanci su dominirali u skoku i sjajno šutirali trojke tokom drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << perioda, ali su Britanci bili izuzetni za dva poena (19/24), pa je vladala rezultatska klackalica do finiša trećeg perioda.

Tada su Belgijanci konačno uspeli da pronađu rešenje za put kroz reket, posebno se razigrao Van Rosom, postigao je osam poena u tom periodu, uglavnom sjajnim polaganjima, pa su "Lavovi" stekli šest poena prednosti uoči poslednjeg kvartala. To im je dodatno podiglo samopouzdanje, usledilo je nekoliko trojki i Belgija je na pet minuta pre kraja meča imala dvocifernu razliku (84:74). U međuvremenu, Britanci su fizički potpuno pali, pa je Belgija ubedljivo slavila u važnom meču u borbi za nokaut fazu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgija „probila stotku” - Britanci sa ovakvom odbranom nemaju šta da traže

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2017

Selekcija Džoa Pruntija u potpunosti posustala u poslednjoj deonici i prema očekivanjima doživela poraz na startu turnira – 103:90..Belgija nije neki bauk, ali je za Veliku Britaniju u ovom trenutku ozbiljan košarkaški tim. Selekcija Edija Kastelsa je prilično sigurnom igrom došla do premijernog...

Nastavak na MozzartSport.com...

Evo i Poljaka! Islanđani su zalutali na turnir…

Izvor: MozzartSport.com, 02.Sep.2017, 14:35

Selekcija Majka Tejlora je očigledno ekspresno zaboravila poraz od Slovenije na početku turnira, pa je danas pregazila protivnika u Helsinkiju - 91:61..Polska je konačno pokazala kvalitet i zabeležila prvu pobedu na Evropskom prvenstvu, dok će Island to teško uspeti da učini na ovom turniru –...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.