Balić: Glupo je juriti 11 razlike

Izvor: B92, 28.Jan.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balić: Glupo je juriti 11 razlike

Najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić smatra da je Hrvatska do čudesne pobede nad Poljskom stigla običnim poštovanjem taktike

Hrvatima je bila potrebna pobeda od 11 golova razlike za plasman u polufinale Evropskog prvenstva, na poluvremenu je imala samo +5, da bi na kraju slavila 37:23 protiv domaćina.

"U utakmicama poput ove je glupo ući s namerom da se pobedi 11 razlike. Morate se držati taktike, igrati sa srcem i učiniti sve što trener kaže. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mi smo to savršeno izveli", rekao je Ivano Balić.

Hrvatima je na ruku išla i pobeda Norveške nad Francuskom 29:24, pa će se Španijom u petak boriti za finale EP.

"Kad smo izgubili od Francuske, rekao sam: "Sačekajte momci, još postoji šansa". Hvala Norveškoj, a nakon što je pobedila Francusku mi smo odigrali savršeno. Sve je bilo savršeno", rekao je Zlatko Horvat.

U drugom polufinalu EP u Poljskoj igraće Norveška i Nemačka.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.