BARAŽ (U21): Španija - Srbija 0:1

Izvor: Mondo, 14.Okt.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BARAŽ (U21): Španija - Srbija 0:1

"Orlići" od 31. minuta vode u Kadizu i imaju rezultat koji ih vodi na Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Prvi meč u petak u Jagodini završen je rezultatom 0:0, a selektor Radovan Ćurčić tada je u samom finišu ostao bez kapitena Marka Petkovića, koji je pokidao prednji ukršteni ligament kolena.

To je bio samo poslednji u nizu pehova mlade selekcije, u čijim redovima nema suspendovanog Pantića, povređenih Spajića, Živkovića i Brašanca, kao ni brojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << fudbalera koji su u "A" reprezentaciji kod Dika Advokata.

Mladi Španci su bez poraza u poslednjih 35 zvaničnih utakmica i aktuelni su prvaci Evrope.

Kvalifikacionu grupu osvojili su sa sedam pobeda i samo jednim remijem, u poslednjem kolu protiv Austrije, dok su "orlići" prošli u baraž kao drugi u grupi, iza Italije i ispred Belgije.

ŠPANIJA: Arizabalaga - Mankiljo, Gomez, Munijesa (od 69' Tores), Gaja - Nigez, Serđi Roberto, Isko - Deulofeu (od 62' Sarabija), Munir, Munijain (od 55' Ramirez).

SRBIJA: Dmitrović - Stojković (od 64' Filipović), Ćirković, Veljković, Petrović - Radoja (od 85' Mijailović), Kovačević - S. Srnić, Čaušić, Kostić, Pešić (od 70' Čavrić).

TOK UTAKMICE

13' Prva dobra šansa za Špance! Isko je tukao sa desetak metara iskosa sa leve strane, gađao pod prečku, a Marko Dmitrović odbranio vrhovima prstiju.

20' Lazar Ćirković posle prekida "skida" loptu sa glave jednog od domaćih igrača, a Slavoljub Srnić u nastavku akcije bespotrebno grubo ruši Gomeza i dobija žuti karton.

21' Štoper Serđi Gomez ponovo je u centru pažnje. Posle dobre kombinacije našao se sam pred Dmitrovićem, ali je naš golman odlično skratio ugao i lopta se od njegovog tela odbila u polje.

31' GOOOOOL! 0:1! Hoze Gaja smestio je loptu u sopstvenu mrežu i "orlići" su time poveli i u ukupnom skoru.

Bila je to jedna od retkih situacija pred golom Arizabalage, ali je urodila plodom. Filip Kostić uposlio je Aleksandra Pešića na levom krilu, a doskorašnji napadač Jagodine centrirao po zemlji, paralelno sa gol linijom.

Gaja je na petercu uklizao ispred Srnića, lopta je odmah do njega udarila Saula Nigeza u nogu i odsela u donjem desnom uglu!



39' Panika u šesnaestercu "crvene furije". Kostić se izborio za loptu, ona je nasumice izbačena na 20 metara, gde je Aleksandar Kovačević pokušao "iz prve" i bio neprecizan.

42' Mankiljo se "na petoparcu" oslobodio Nemanje Petrovića, oštro centrirao, ali Munir El Hadadi je na sreću zakasnio, a onda nije bilo više nikoga da podmetne nogu i skrene loptu u mrežu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! "Orlići" su na putu ka završnom turniru u Češkoj.

49' Opasan centaršut Srnića sa desnog boka, ali je Gomez intervenisao ispred Pešića.

51' Španci pokazuju prve znake nervoze. Iker Munijain dobio je žuti karton zbog prigovora.

52' Filip Stojković grubo zaustavlja Munijaina u punom trku i zasluženo biva javno opomenut. Kartone imaju još Čaušić i Srnić... Munijain je pao na rame i ne može da nastavi utakmicu.

61' Naša reprezentacija na svojoj polovini mirno čeka napade Španaca, kojima su za prolaz dalje potrebna dva pogotka.

65' ŠANSA ZA ŠPANIJU! Isko je na malom prostoru prevario Ćirkovića, lukavo je tukao po zemlji sa 12-13 metara, savladao Dmitrovića, ali nas je spasila stativa.

69' Radovan Ćurčić tek je obavio prvu (Aleksandar Filipović umesto Stojkovića), a Albert Selades i treću izmenu. Ofanzivni vezni Oliver Tores ušao je umesto štopera Marka Munijese. Zatim Aleksandar Čavrić menja Pešića.

77' Ponovo Isko, šutira gotovo sa istog mesta u kaznenom prostoru i opet u donji levi ugao, ali ovog puta Dmitrović brani.

78' Nigez glavom sa šest-sedam metara, parada sigurnog Dmitrovića. Ali, sabijeni smo duboko na svojoj polovini. Odgovara nam i 1:1...

83' Sjajan start Nemanje Radoje, koji je malo potkačio loptu ispred Toresa, ali dovoljno da ga potpuno omete u pokušaju šuta iz izgledne pozicije. Ostaje 1:0 za Srbiju.

84' ŠANSA ZA ŠPANIJU! Saul Nigez bio je najviši u skoku posle kornera, odlično je zahvatio loptu i poslao je tik pored desne stative. Srđan Mijailović je na terenu umesto Radoje.

89' "Orlići" su sve češće u polukontrama, ovog puta je tukao Kostić, ali je Arizabalaga bio priseban pošto je lopta zakačila njegovog igrača i promenila pravac.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.