Atomski fudbal u Minhenu  Francuzi slave Humelsa! VIDEO

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 20:02

Atomski fudbal u Minhenu " Francuzi slave Humelsa! VIDEO

Fudbaleri Francuske savladali su Nemačku u poslednjoj utakmici prvog kola Evropskog prvenstva – 1:0 (1:0).

Meč na "Alijanc areni" u Minhenu je bio veoma uzbudljiv, ali ga je odlučio samo jedan pogodak i to autogol Matsa Humelsa u 20. minutu.

U najvećem derbiju dosadašnjeg toka turnira videli smo visok intenzitet fudbala, kakav se i očekuje od ove dve selekcije.

Pomalo neočekivano, svetski šampion Francuska se odlučio za blagu defanzivu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čeka priliku iz kontrapanada, dok su Nemci krenuli veoma agresivno od starta.

Ipak, iz prve ozbiljnije šanse Francuska je povela. Pol Pogba je poslao fantastičan pas na levu stranu, odakle je Teo Ernandes vratio loptu na peterac.

Tamo bi Kilijan Mbape verovatno smestio loptu u mrežu da ispred njega to nije učinio Mats Humels. Veoma nespretno i komično.

Samo dva minuta kasnije veliku šansu imao je Tomas Miler, ali je posle centaršuta sa leve strane nedovoljno dobro zahvatio loptu i poslao je pored gola.

Potom je Toni Kros dva puta probao iz slobodnih udaraca, a na drugoj strani Francuska se sve više povlačila i orijentisala na kontranapade preko Kilijana Mbapea.

To je bila najava onoga šta ćemo gledati u većem delu nastavka utakmice od strane "galskih petlova", dok su Nemci u drugom poluvremenu dodatno pritisnuli papučicu za gas.

Krenuli su u veliku ofanzivu, napadali u talasima i imali nekoliko izuzetno dobrih prilika za izjednačenje.

Ali, opet je uvod u njihovu najbolju bila prilika za Francusku. Manuel Nojer je već bio savladan kada je Adrijen Rabio gađao bliži ugao i pogodio – stativu!

Na drugoj strani je odmah stigao odgovor – Robin Gosens je centrirao, a Serž Gnabri zahvatio volej i "drop-kikom" od zemlje loptu poslao za malo preko prečke.

"Panceri" su nastavili da napadaju u talasima, ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze Uga Ljorisa. Mbape je leteo u kontrama, doslovno, i u u 67. minutu postigao gol koji je poništen zbog veoma malog ofsajda.

U jednoj situaciji je Humelsa toliko ostavio u prašini da je to bilo zastrašujuće!

Ipak, ispostavilo se da je i Humels pokazao svoju klasu u toj situaciji, tako što je u punoj brzini startovao kroz noge Mbapea i tako spasao verovatan pogodak.

Nešto kasnije je poništen još jedan gol Francuskoj, jer je Pogba zakasnio za dodavanje Mbapeu koji je kasnije asistirao za strelca Benzemu.

Nemci su napadali u poslednjih nekoliko minuta, ali i dalje jalovo, odnosno, "trikolori" su bili veoma čvrsti i uspeli su da odnesu vrednu pobedu na startu šampionata Evrope.

Francuzi ovom pobedom jesu napravili veliki korak ka prvoj fazi, ali čini se da će tek u trećem kolu protiv Portugalije odlučivati o krajnjoj poziciji, odnosno, svojoj daljoj sudbini.

Posle prvog kola Portugalija i Francuska imaju po tri boda, dok Mađarska i Nemačka nemaju nijedan.

U sledećem kolu za četiri dana sastaće se Nemačka i Portugalija u Minhenu, odnosno, Mađarska i Francuska u Budimpešti.

Sva dešavanja sa "Alijanc arene" pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.