Atletska dvorana spremna za Evropsko prvenstvo

Izvor: Beta, 16.Dec.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletska dvorana spremna za Evropsko prvenstvo

BEOGRAD, 16. decembra 2014. (Beta) - Ministri omladine i sporta i odbrane, Vanja Udovičić i Bratislav Gašić poručili su u utorak da izgradnja atletske dvorane teče po planu i da će taj objekat biti spreman za Evropsko prvenstvo u dvorani koje se 2017. godine održava u Beogradu.

Udovičić i Gašić obišli su lokaciju na kojoj se gradi prva atletska dvorana u Srbiji, prostor kasarne "General Jovan Mišković" >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << na Banjici, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

"Prva faza je zvanično gotova, u pripremi je dokumentacija za raspisivanje javne nabavke za drugu fazu. Vlada Srbije je za 2015. godinu opredelila 198 miliona za završetak prvog dela druge faze, a za 2016. godinu konačnu isplatu od 150 miliona čime će ovaj objekat, prvi takve vrste u našoj zemlji i regionu, biti završen", rekao je Udovičić.

On je naveo da dvorana neće biti u funkciji samo profesionalnih sportista i pripadnika Vojske Srbije, već da će biti prilagodjena i za osobe sa invaliditetom i za rekreativce.

Ministar odbrane Bratislav Gašić kazao je da su, uprkos odredjenim zastojima u prethodnom periodu, učinjeni značajni napori i doneti zaključci Vlade Srbije da se ovaj proces nesmetano nastavi.

Ukupna površina Atletske dvorane i pripadajućih administrativno - sportskih sadržaja iznosi oko 7.202 kvadratnih metara.

Prostor je u potpunosti prilagodjen potrebama budućih korisnika - Atletskog saveza Srbije i Vojne akademije, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bekrića iznervirala priča o dvorani: Atletičari će se spremati u tunelu, a sudije će dobiti udžbenike

Izvor: 24sata, 16.Dec.2014

Ministri omladine i sporta i odbrane, Vanja Udovičić i Bratislav Gašić poručili su da izgradnja atletske dvorane teče po planu i da će biti spremna za Evropsko prvenstvo 2017! A to je iznerviralo našeg najboljeg atletičara Emira Bekrića!

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.