Izvor: Piplmetar.rs, 24.Apr.2024, 00:30

Žiofre: Buduće ime za Srbiju je EU

Kosovo online24.04.2024. 00:06

foto FoNet Milica Vučković
Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) organizovala je večeras u Beogradu Gala veče povodom 15 godina rada pod nazivom “Dobrodošli u budućnost“, a tim povodom šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre naglasio je da je „EU buduće ime za Srbiju“, prenosi RTV.
“Buduće ime Srbije je EU i to je ono na čemu radimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da se dogodi što pre. Zato su nam potrebne srpske, francuske kompanije, da pomognete da se Srbija i ekonomski više integriše u EU“, rekao je Žiofre.
Na svečanosti je predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić uručio priznanje za doprinos u razvoju francusko-srpskih ekonomskih odnosa ministarki energetike i rudarstva Srbije Dubravki Đedović Handanović.
Ministarka je zahvalila na priznanju, ali i na inicijativama i aktivnostima CCIFS koje su unapredile srpsko-francuske odnose.
„Verujem da je ovo priznanje za sve ono što smo kao Ministarstvo i kao Vlada Srbije, uradili u prethodnom periodu, da damo novi impuls razvoju energetskog sektora, da ga sistemski razvijamo i učinimo efikasnijim“, kazala je.
Gala veče okupilo je 200 zvanica, institucionalnih i privrednih partnera i članova CCIFS.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Politika



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.