Zeman: Rusija bi mogla postati članica EU

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2015, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman: Rusija bi mogla postati članica EU

MOSKVA - Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je danas da nije isključeno da bi Rusija kroz 20 godina mogla postati članica Evropske Unije.

"Možda će, na primjer, Rusija postati članica EU. Naše se privrede međusobno dopunjuju. Rusiji je potrebna savremena tehnologija, dok su EU potrebni energetski resursi", rekao je Zeman u intervjuu ruskom listu "Komersant".

Govoreći o Rusiji, češki lider je izjavio da, po njegovom mišljenju, u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u zemlji vlada "uglavnom demokratija", prenio je Sputnjik.

"Kao prvo, mi imamo slobodne izbore. Kao drugo, imamo političke partije. Postoji opozicija, istina slaba, ali je to problem opozicije", rekao je Zeman. Kako kaže svako odgovara za sebe, a ne za drugog.

"Osim toga, demokratija - to je, takođe, i decentralizacija, regionalno samoupravljanje. Najvažnije je da postoji podjela vlasti koja daje veća prava regionima. To, po mom mišljenju, i jeste put ka demokratiji", naveo je predsjednik Češke u intervjuu "Komersantu".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.