Žbogar i Delavi pozdravili sastanak

Izvor: Akter, 08.Feb.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žbogar i Delavi pozdravili sastanak

Visoki predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar i ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi pozdravili su to što je danas održan sastanak kosovske predsednice Atifete Jahjage i predstavnika glavnih političkih partija

Žbogar je rekao da složene političke razlike ne mogu biti prevaziđene na jednom sastanku ali da je važno da akteri nastave da se ponašaju u evropskom duhu rešavanja problema putem dijaloga i kompromisa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prenose prištinski mediji.

"Dijalog nema alternativu", smatra Žbogar, navedeno je u saopštenju.

Prema njegovim rečima, politička stabilnost je preduslov ekonomskog razvoja , vizne liberalizacije.

Amabasador SAD takođe je pozdravio je današnji sastanak. On je u poruci na Tviter nalogu napisao da se raduje narednom sastanku.
Pogledaj vesti o: Vize,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.