Zbog autonomije Sandžaka sam i osnovao stranku

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zbog autonomije Sandžaka sam i osnovao stranku"

Na ideju narodnog poslanika Sulejmana Ugljanina da Bošnjaci u EU treba da izgrade Sandžačku kuću, ministar Ljajić odgovara da niko van granica Srbije ne bi podržao takav zahtev.

- Autonomija Sandžaka to je jedan od osnovnih ciljeva zbog kojih sam pre 25 godina osnovao stranku - rekao je Ugljanin.

Otvaranje duše u predizborne svrhe ili poslanik Sulejman Ugljanin u približavanju Srbije EU zaista vidi realnu šansu za do sada pustu želju zvanu regionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Sandžak.

- Sandžačka kuća je nerealna priča i ta teza biće potvrđena na sledećim izborima - kategoričan je ministar Ljajić.

- Ne da sam ubeđen, ja sam više nego uveren da ne postoji jedan čovek ne u Evropi nego u Turskoj ili nekoj arapskoj zemlji koji će to da podrži - kaže Ljajić.

I Ugljaninove komšije iz Novog Pazara, ali i iz Skupštine Srbije poručuju da je autonomija ozbiljna tema, koja može da znači potrese za čitav region.

U radovanju da se, kako sam kaže, sve više čuje autonomni glas Bošnjaka, Ugljanin nije usamljen. U najnovijem intervjuu za podgoričku "Pobjedu" i sandžački muftija Zukorlić ponavlja takav stav.

- S obzirom na ambicije evrointegracija i Srbije i Crne Gore i afirmaciju principa regionalizacije Evrope, razvojne perspektive Sandžaka su nesporne i potpuno izvesne - naveo je muftija sandžački Muamer Zukorlić.

- To su priče za zamajavanje javnosti i pokušaj da se dođe do jeftinih poitičkih poena - rekao je Rasim Ljajić.

Činjenica je da je Sandžak najsiromašniji deo Srbije. I dok jedna strana bogatstvo vidi isključivo u automomiji, druga smatra da bi oko socijalno-ekonomskih tema trebalo da postoji ujedinjeni glas, jer je zajednički neprijatelj Bošnjaka i Srba loš život, a ne granica.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.