Zatvara vam se vremenski prozor

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zatvara vam se vremenski prozor"

Beč -- Izvestiteljka EP Ulrike Lunaček nada se dogovoru Beograda i Prištine. Inače se može zatvoriti vremenski prozor Srbije za pristupne pregovore sa EU, kaže ona.

"Razočaravajuće je da i pored napora Ketrin Ešton do sada nije bilo dogovora", kazala je ona bečkom dnevniku "Prese", ocenjujući da "se pre svega Srbi, čini se, još nisu stvarno odlučili za normalizaciju".

"Nadam se, međutim, da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se oni narednih dana za to odlučiti", poručila je Lunačekova, dodajući da će se u suprotnom "zatvoriti vremenski prostor Srbije za pristupne pregovore sa EU".

"Prese" ocenjuje da predstoje odlučujući sati za Srbiju i Kosovo, jer Beogradu i Prištini treba dogovor kako bi mogli nastaviti put u pravcu EU.

Takođe, list prenosi da je prema izvorima lista "Danas" Eštonova navodno predložila kompromis prema kojem bi EU administrirala sever Kosova što, kako dodaje "Prese", demantuju diplomatski krugovi na Kosovu.

"Omogućavamo obema stranama razgovore. Ne predlažemo da za njih rukovodimo severom Kosova", podvukla je portparolka Eštonove Maja Kocijančič bečkom listu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.