Za 35 sekundi premašilo 200% - biće poništeno

Izvor: B92, 31.Avg.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 35 sekundi premašilo 200% - biće poništeno

Hrvatski ministar privrede Darko Horvat najavio je da će konkurs za EU sredstva za MSP, u kojem je 53 miliona kuna alocirano u samo 35 sekundi, biti poništen.

Konkurs Ministarstva privrade “Poboljšanje konkurentnosti MSP-a kroz IKT”, vredan 53,2 miliona kuna (7 miliona evra), u sredu je bio otvoren svega – 35 sekundi, prenosi Seebiz.

Projektni predlozi preduzetnika koji su informacionim i komunikacionim tehnologijama želeli da modernizuju svoje poslovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počeli su se predavati u sredu u 11:00 sati, ali za svega 35 sekundi sistem je obustavio dalju prijavu, jer je iznos bespovratnih sredstva obrađenih projektnih prijava premašio 200 odsto od ukupne alokacije poziva.

Preduzetnici, čijih 589 prijava nije obrađeno zbog obustave prijava, sumnjaju na nepravilnosti u samom softveru ili moguće i samoj dodeli sredstava.

“Konkurs za koji pripremite 53 miliona kuna, a imate odziv od strane realnog sektora koji premašuje i tri puta alocirana sredstva, samo znači da smo jako dobro pogodili konkurs. Mi ćemo tokom današnjeg dana razmotriti situaciju, najverovatnije taj konkurs poništiti, pripremiti malo više novaca i ponovno ga raspisati. Nama je želja da svi oni koji uđu u proces aplikacije, a zadovolje kriterijume Ministarstva privrede, dobiju evropski novac i na taj način povećamo konkurentnost hrvatskih preduzetnika”, rekao je Horvat.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.