Vučić u Davosu na hitnom sastanku sa Mogerini

Izvor: BKTV News, 18.Jan.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Davosu na hitnom sastanku sa Mogerini

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imaće danas u Davosu hitan sastanak sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Kako Blic prenosi, očekuje se da teme razgovora budu vezane za najnovija dešavanja na relaciji Beograd-Priština.

Kako prenosi taj list, sastanak nije bio planiran, već je jutros hitno dogovoren za 14.30 sati.

Premijer Srbije, inače, učestvuje na godišnjem sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji traje do 20. januara.

On je danas sa Rojtersovog "Global Markets" foruma, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, poručio da su mir i stabilnost glavni ciljevi Vlade Srbije.

"U turbulentnoj atmosferi u svetu nije lako održati stabilnost na Balkanu, ali Srbija ulaže mnogo napora u svoj najvažniji cilj - da održi mir i stabilnost u regionu", rekao je srpski premijer, odgovarajući na pitanja koja su se mahom odnosila na ekonomske reforme njegove vlade, planove Srbije i situaciju u regionu.

Dijalog Beograda i Prištine treba da bude nastavljen u korist svih gađana, rekla je šefica diplomatije EU Federika Mogerini kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič je za "Koha Ditore" potvrdila da je Mogerini pozvala Tačija sinoć telefonom kako bi razgovarali o nedavnim dešavanjima nakon probne vožnje vozne linije Beograd-Kosovska Mitrovica.

"Mogerini je ukazala na važnost smirivanja situacije i podvukla da dijalog treba da bude nastavljen na korist svih građana", rekla je Kočijančič.

Ona je dodala i da je Mogerini zahvalila Tačiju i kosovskim vlastima zbog angažovanja u nastavku dijaloga uprkos "nedavnim poteškoćama".

Putovanje koje smo čekali 18 godina: Reporteri BKTVNews u vozu bez voznog reda! (REPORTAŽA)

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.