Izvor: RTS, 26.Nov.2020, 12:07

Vučić primio ambasadora Kipra u oproštajnu posetu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar Konstantinosa Elijadisa i zahvalio mu što je svojim diplomatskim radom doprineo jačanju odnosa dveju zemalja.
Aleksandar  Vučić je naglasio da je Kipar iskren prijatelj, koji čvrsto brani međunarodno pravo, zahvalivši ujedno na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, dok Srbija na isti način podržava teritorijalni integritet Kipra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Takođe je zahvalio i na podršci koju ta zemlja pruža našem putu ka EU.
Predsednik je podsetio da je tokom mandata ambasadora Konstantinosa Elijadisa predsednik Anastasijadis posetio našu zemlju i da je održana sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra.
On je, takođe, izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti održavanje nove sednice tog Saveta, kao prilike da se obogati srpsko-kiparska saradnja.
Ambasador Elijadis je predsednika Vučića obavestio o dešavanjima oko kiparskog pitanja i izazovima u istočnom Mediteranu.
"Dvojica sagovornika su se saglasili da se Srbija i Kipar zalažu za postizanje rešenja uz poštovanje međunarodnog prava, kao i da obe zemlje svojim delovanjem na međunarodnoj političkoj sceni žele da doprinesu miru i stabilnosti u svetu i ekonomskom napretku", navodi se u saopštenju Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
Ambasador Elijadis je zahvalio Srbiji što učestvuje u mirovnoj misiji UN na Kipru.
Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Elijadisa da prenese njegove pozdrave predsedniku Anastasijadisu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić primio ambasadora Kipra u oproštajnu posetu

Izvor: Blic, 26.Nov.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kipra Konstantinosa Elijadisa i zahvalio mu što je svojim diplomatskim radom doprineo jačanju odnosa dveju zemalja, navodeći da je Kipar iskren prijatelj Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.