Vučić o evropskom “Rusija je naša“

Izvor: BKTV News, 21.Avg.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o evropskom “Rusija je naša“

Demarš EU Srbiji stigao je danas u Vladu Srbije, potvrđeno Beti i Tanjugu u Vladi Srbije. Međutim, za sada nema detalja na šta se demarš tačno odnosi.

U sedištu EU u Briselu Tanjugu danas nisu mogli da potvrde da je Srbiji upućen demarš.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće sutra konferenciju za novinare povodom demarša >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Evropske unije, saopštio je kabinet premijera.
Vučić će konferenciju za novinare održati u podne u Pres sali Vlade Srbije, u Nemanjinoj 11.
U Delegaciji EU u Srbiji odbili su da komentarišu ovakvu najavu konferencije za novinare, naovdi Tanjug. Javnosti nije zvanično poznato zbog čega je EU uputila demarš niti kada. Demarš u diplomatskoj praksi predstavlja oštru reakciju na preduzimanje izvesnih mera u spornom pitanju.
Očekuje se da će premijer Vučić sutra govoriti o očekivanju EU da zemlje kandidati, među kojima je i Srbija, neće iskoristiti ruske uzvratne sankcije EU kako bi preuzeli mesto evropskim izvoznicima hrane na ruskom tržištu.
Osim kandidata za ulazak u EU, među kojima je i Srbija, ali i „naročito Turska“, tu su i Brazil, Argentina, Urugvaj i Švajcarska.
Kako je objavila agencija Beta, pozivajući se na izvore iz Evropske komisije u Briselu, taj stav su prošlog petka jasno stavili do znanja šefovi diplomatija EU, iako se gledano s čisto pravnog međunarodnog stanovišta, od kandidata za članstvo ne može tražiti da zaustave svoje kompanije, izvoznike hrane, koje bi želele da udovolje većoj tražnji ruskih partnera.
„Zvaničnici u Komisiji su hteli da naglase da je to ‘više pitanje morala i solidarnosti’ s EU, uz opasku da su ministri EU poručili da je cilj evropskih sankcija Rusiji da se ‘hitno izdejstvuje političko, održivo rešenje’ za ukrajinsku krizu“, objavila je Beta.
Izvor: tanjug, BETA
The post Vučić o evropskom “Rusija je naša“ appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sutra odgovara na demarš EU

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2014

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće sutra konferenciju za novinare povodom demarša Evropske unije...U međuvremenu, Tanjugu je u Vladi Srbije potvrđeno da je demarš stigao danas u Vladu...U sedištu EU u Briselu Tanjugu nisu mogli da potvrde da je Srbiji upućen demarš, ali su zvaničnici...

Nastavak na Radio 021...

Kako će Vlada reagovati na demarš EU?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2014, 09:26

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas bi građanima Srbije trebalo da saopšti kako će se zemlja opredeliti po pitanju zaključka Evropske unije u pogledu reagovanja zemalja članica i kandidata unije na kontrasankcije koje je Rusija uvela Briselu i Vašingtonu. Povodom, kako neki izvori...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.