Vučić i Tači se sastaju sutra u Briselu

Izvor: Mondo, 07.Nov.2018, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Tači se sastaju sutra u Briselu

Sastanak na najvišem nivou između Beograda i Prištine biće održan sutra, 8. novembra u Briselu, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, saopštila je Služba za spoljne poslove EU.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Mogerini će biti domaćin sastanka između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija.

"Očekuje se da će Vučić i Tači na sastanku potvrditi njihovu spremnost u intenziviranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napora da se postigne pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, što je od suštinske važnosti za njihov evropski put", navedeno je u saopštenju.

Vučić je početkom septembra odbio da se u Briselu sretne sa Tačijem, ali se se sastao visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Vučić ODBIO susret sa Tačijem!

Predsednik Srbije  se na to odlučio zbog, kako je tada izjavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, svih prevara, pretnji i laži kosovskih Albanaca.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Tači se sastaju sutra u Briselu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2018

BEOGRAD - Sastanak na najvišem nivou između Beograda i Prištine biće održan sutra, 8. novembra u Briselu, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, saopštila je Služba za spoljne poslove EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.