Izvor: S media, 23.Jun.2013, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić dobio uveravanja iz kabineta Merkelove za datum

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić dobio je čvrsta uveravanja iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora sa EU, piše nedeljni "Blic".

"Vučić je u svakodnevnoj vezi sa savetnikom Merkelove, Kristofom Hojzgenom, koji ga uverava da će poslanici vladajuće stranke CDU ipak odlučiti da odobre kancelarki da na Evropskom savetu glasa za dodeljivanje jasnog datuma Srbiji", naveo je list.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Vučiću je garantovano da Nemačka neće sputavati dalje integracije Srbije, iako Beograd nije ispunio sve zahteve Nemačke i EU vezano za Kosovo", prenosi "Blic".

Prvi savetnik Merkelove za spoljnu politiku i bezbednost je u veoma dobrim odnosima sa Vučićem, naveo je list, kome je nekoliko diplomatskih izvora u Beogradu potvrdilo da je Hojzgen u poziciji da ovo obeća.

(Tanjug/Blic)

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljevic/AV

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Vučića uverili u datum u junu

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jun.2013

BEOGRAD - Vučiću je garantovano da Nemačka neće sputavati dalje integracije Srbije, iako Beograd nije ispunio sve zahteve Nemačke i EU vezano za Kosovo.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.